Direkcija regionalnih cesta TK radi punom parom: Otvoreno nekoliko gradilišta

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Direkcija regionalnih cesta bez obzira na pandemiju korona virusa radi punom parom. Ovih dana otvoreno je nekoliko gradilišta. Među najbitnijim jeste rekonstrukcija regionalne ceste Tuzla-Dokanj-Šibošnica, čiji su pripremni radovi počeli krajem prošle godine, a uskoro se očekuje i njihov završetak. Vrijednost projekta iznosi milion i 100 hiljada KM.

“Tuzla-Dokanj-Šibošnica, gdje radimo dionicu od 1000 metara, radi se o makadamskoj dionici, za par dana bi trebalo da se završi hiljadu metara i onda ostaje još 750 metara do lovačkog doma čime će biti spojena dionica od 5,5 kilometara” – kazao je Zijad Omerčić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Trenutno se na regionalnom putu Tuzla-Dokanj-Šibošnica saobraćaj odvija usporeno, dok je regionalni pu Priboj-Sapna u potpunosti zatvoren i saobraćaj se odvija obilaznicama. Na regionalnom putu Priboj-rastošnica u toku je rekonstrukcija saobraćajnice i postojećeg mosta.


“Ovih dana će biti završen LOT 3, a LOT 2 će biti završen za dva mjeseca, također se radi o makadamskoj dionici ceste. Ovih dana radimo i rekonstrukciju kružne raskrsnice u Živinicama na regionalnoj cesti R455A. Ovih dana bi trebali nastaviti izgradnju treće trake. Jučer smo uveli u posao izvođača radova na R-469 Ribnica-Banovići, a jučer smo i završili sanaciju klizišta na R-456 Priboj –Sapna kod jezera Sniježnica” – istakao je Omerčić.

Bitno je istaći da su neki od radova pri samom kraju, dok su neki na početku. Za ove koji su tek počeli rok za završetak je 90 kalendarskih dana. Na regionalnim putevima koji su izuzetno bitni za Tuzlanski kanton, Tuzla-Dokanj-Šibošica i Priboj-Rastošnica, za četiri do pet dana očekuje se završetak prvog dijela investicije.