Direktor ‘Igmana’ i još tri osobe zaraženi koronavirusom u Konjicu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Direktor kompanije “Igman” d.d. Konjic i tri osobe koje nisu uposlenici konjičke firme, pozitivni su na virus covid-19, priopćeno je iz “Igmana”.

“Testiranje osoba koje su prema procjeni (a na osnovu prethodno dostavljenog upitnika) epidemiološke službe bile najpodložnije za prijenos virusa, urađeno je za četiri osobe u srijedu 18. 3. 2020. Rezultati testova koji su nam jutros (19. 3. 2020.) dostavljeni potvrdili su prisustvo virusa COVID-19 kod sve četiri osobe. Riječ je o direktoru kompanije ‘Igman’ d.d. Konjic i tri osobe koje nisu uposlenici ‘Igmana’ a bile su u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom”, navodi se u priopćenju.

Virus je u Konjic donio gost iz Srbije koji je 11. ožujka nazočio proslavi 70. godina rada kompanije “Igman”, a odmah po saznanju da je gost zaražen obaviještena je mjerodavna epidemiološka služba i svi zaposlenici ponašali su se prema dobivenim uputama, obavještavaju iz “Igmana”.

Trenutno su u kompaniji na stanju mjere u skladu s protokolima nadležne epidemiološke službe i kriznih stožera. Čekaju se daljnje upute o eventualnim posebnim mjerama javnost će biti obaviještena blagovremeno, dodaje se.

Iz “Igmana” podsjećaju da je zabrana održavanja javnih skupova na području Federacije BiH donesena 17. ožujka, šest dana nakon održanog skupa u Konjicu.