Djeca uposlenika RTV Slon posjetila radno mjesto svojih roditelja i dobili novogodišnje paketiće /FOTO/

     

Biti dijete je nešto najljepše na svijetu, gledati svijet tim očima ponekad je ono što je nama svima potrebno. Kada im roditelji kažu da idu na posao, oni obično to mjesto vezuju za nešto negativno što im odvodi mame i tate. Da to nije tako uvidjeli su mališani uposlenika RTV Slon posjetivši prostorije televizije, da već kao mali „zavire“ u tajne novinarskog i snimateljskog posla.

U našem studiju mališani su imali priliku upoznati se sa svim čarima novinarskog posla, otkriti tajne kako to izgleda „iza kamere“ ili ko su tete i čike koje su „u televizoru“, te biti darovani paketićima koji uvijek izmame osmijehe na lica.

A mi, uposleni, gledajući svoju djecu, također smo učili…vratili smo se, bar na trenutak, bitnim stvarima u ovom urnebesnom brzom vremenu, a to je da bez obzira na obim zadataka, rokove koje imamo, trebamo biti „djeca“ pomoći, uskočiti, dočekati jedni druge, toplom riječju, kolegijalnošću i pozitivom. Oni su danas se smijali ispred kamera, mikrofona, ponavljali više puta izgovoreni tekst, smijali se, razgovarali i ohrabrivali jedni druge, sve uz igru i smijeh.

Pogledajte kako su danas izgledali naši mali „novinari“ i „kamermani“.

Poruka je jasna – gledajte svijet kao djeca, radujte se kao djeca, jer oni su smisao života i na njima svijet ostaje.