18 C
Tuzla
19.08.2022.

Do kraja godine u Živinicama će biti dostupna robna marka PAULMARK

Osnovan ne tako daleke 1991. godine modni brend PAULMARK predanim i uspješnim radom uspio se plasirati na visoku ljestvicu na tržištu rada, te napraviti prepoznatljiv brend izuzetne kvalitete i povoljnih cijena. Danas broje 120 radnji koje pokrivaju 240.000 m2, i više od tri hiljade zaposlenih osoba. U namjeri da prošire tržište rada, nakon niza pregovora, živinička firma Retro Media zbog kvalitetnog rada koji je vrlo brzo prepoznat, potpisala je ugovor za zastupništvo i distribuciju robne marke PAULMARK za Bosnu i Hercegovinu, države bivše Jugoslavije, te Albaniju.

Mi imamo dobre reference u nekim drugim poslovima, i oni su vidjeli naš potencijal i ukazali nam povjerenje. Bilo je još konkurentnih firmi koje su pokušavale da uzmu to zastupništvo”, rekao je Senad Trumić, predstavnik firme Retro Media.

Ono što izdvaja firmu PAULMARK u odnosu na druge jesu kvalitet robe široke potražnje, te povoljne cijene, ali i samostalnost, jer obavljaju cijeli proces od proizvodnje do vlastite prodaje. Krajem ove godine očekuje se početak rada kompanije na prostoru grada Živinice, a to je ujedno i prva poslovnica na području naše države.

Prva trgovina će se otvoriti u Živinicama na 2.000 m2 u objektu koji se gradi i koji će biti završen i otvoren krajem novembra, i u tom objektu ćemo zapošljavati negdje oko 100 ljudi”, ističe Trumić.

S druge strane pored proizvodnje može se reći da je PAULMARK izvozno orjentisan brend, stoga je u narednom periodu pored domaćeg tržišta, planiran i izvoz u zemlje bivše Jugoslavije i Albanije, te širenje na tržište Evropske unije, što će značajno doprinijeti da naša država ostvari značajan procenat prihoda od izvoza.

Zaista, ovo je jedan ogroman benefit za Živinice. Kada govorimo o porezima i doprinosima, i kada gledamo sa finansijskog pravca ovo je ogroman benefit i Živinice trebaju biti ponosni na ovu kompaniju i na ljude koji su ovo napravili, pogotovo što postoji velika vjerovatnoća da se i dio proizvodnje prenese sa azijskog tržišta u Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Selmir Šljivić, promotor.

Brend PAULMARK bit će smješten na prvom spratu u centru Sretna kuća koji je u izgradnji, pored magistralnog puta Tuzla-Sarajevo, jedne od najprometnijih dionica. PAULMARK danas važi za brend koji je istovremeno i konkurentan i kolegijalan na tržištu.

POSLJEDNJE DODANO