1 C
Tuzla
31.01.2023.

Dobri rezultati za tuzlanske plivače na Otvorenom prvenstvu BiH

U Sarajevu je proteklog vikenda održano Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju u 25m bazenu. Nastupilo je 26 plivačkih klubova sa 328 plivačica i plivača iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Plivalo se u malom (25 metara) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem vremena. U jutarnjim dijelovima plivale su se kvalifikacije, a u popodnevnim dijelovima finalne utrke.

Za plivački klub ”Zmaj-Alpamm”-Tuzla na ovom prvenstvu nastupilo je 4 takmičara (2 djevojčice i 2 dječaka): Zerina Vrabac, Emina Mujezinović, Anredo Đedović i Vedad Smajlefendić.

U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu preko godinu dana, osvojila 6 medalja (5 zlatnih i 1 srebrna):
• Zerina Vrabac (‘10) – je osvojila 6 medalja (5 zlatnih i 1 srebrnu). Na ovom prvenstvu postala je petostruka državna prvakinja u kategoriji kadetkinja u disciplinama 100 leđno, 100 mješovito, 50, 100 i 200 metara delfin stilom, dok je državna viceprvakinja na 50 metara prsnim stilom.

Svi naši plivači su popravili svoja najbolja vremena. Posebno smo ponosni na nastupe naših mladih plivača Emine Mujezinović (‘11), Andrea Đedovića (‘10), Vedada Smajlefendića (‘11) kojemu je ovo bilo prvo takmičenje, a koji su pokazali pravi sportski duh i talenat.
Čestitamo Zerini na titulama državne prvakinje i svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama, te im svima želimo puno sreće u daljem radu, navedeno je u saopćenju PK Zmaj – Alpamm.

POSLJEDNJE DODANO