Doček Nove 2020. u Tuzli prošao bez incidenata

     

Jedan od najmasovnijih dočeka Nove 2020. godine bio je u Tuzli. Podaci kojima raspolažu relevantne gradske i kantonalne službe kažu da je više od deset hiljada građana, uprkos niskim temperaturama zraka 31. decembra u novogodišnjoj noći uživalo uz zvuke Divana, Vangogh-a i Al Dina. Sve to začinio je petominutni vatromet, veličanstven kao i prošle godine. Iz Gradske uprave ponosni su što nije zabilježeno narušavanja javnog reda i mira, nazivaju ovaj javni doček, najbolje organizovanim do sada. Javnom dočeku Nove godine prethodila je Dječija nova godina.

“Ovo je do sada bio najbolje organizovan javni doček Nove godine u Tuzli. Hoteli su bili popunjeni preko 95 posto, kao i privatni apartmani. Zahvaljujem se svim građanima i gostima. Građani Tuzle su pokazali moć svoje tolerancije. Zahvaljujem se građanima Tuzle i gostima, organizacionom odboru, posebno Turističkoj zajednici. Javni doček Nove godine finansiran je iz sredstava Turističke zajednice.”, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

“Nova godina je protekla u najboljem redu i miru, posjećenost je bila velika, ispunila je naša očekivanja, preko deset hiljada ljudi je bilo na Trgu, prema nekim projekcijama i do 15 hiljada ljudi. Mi kao Turistička zajednica smo jako sretni jer nam je ovo prva godina da u potpunosti finansiramo doček Nove godine.”, rekao je Edin Jahić, direktor Turističke zajednice grada Tuzla.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla imala je mirnu novogodišnju noć. U novogodišnjoj noći pruženo je 155 zdravstvenih usluga.

“Moram se pohvaliti da nismo imali nijednu intervenciju na terenu. U samom Službi broj intervencija je bio uobičajen kao da se radilo o jednom običnom danu. Ne mogu biti sigurna šta je razlog ali sigurno dobra priprema i organizacija.”, istakla je dr. Lejla Kuluglija Memišević, spec. urgentne medicine, načelnica Službe hitne medicinske pomoći DZ Tuzla.

Iz MUP-a TK tvrde da nije zabilježen nijedan incident. Prema procjenama, ovo je do sada najbolje organizovan javni doček Nove godine.

“Zahvalio bi se građanima Tuzle i onima što su došli iz drugih općina i gradova u Tuzlu na visokoj svijesti. Nije bilo upotrebe pirotehnike gdje je bio organizovan doček, izuzev vatrometa gdje smo svi mogli vidjeti kako je divno bilo.”, dodao je Fuad Jašarević, komandir PS Centar PU Tuzla.