Dodijeljena priznanja ”Za doprinos radu” u RMU Banovići

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Rudnik mrkog uglja Banovići danas je u okviru obilježavanja 21. decembra – Dana rudara oganizovano dodjelu priznanja dobitnicima nagrada ”Za doprinos radu”. Plakete je dobilo 58 radnika iz svih organizacionih jedinica.

Fikreta Memić i Zuhdija Krdžalić su među dobitnicima nagrada ”Za doprinos radu” koju je Rudnik mrkog uglja Banovići organizovao u okviru obilježavanja 21. decembra – Dana rudara. Fikreta je zaposlenica Rudnika 32 godine, a Zuhdija već 38 godina. Zahvalni su rukovodiocima svojih organizacionih jedinica jer su prepoznali njihovo zalaganje i dosadašnji rad.

”Nakon 32 godine dobila sam nagrada, puno znači svakom radniku. Nadam se da će biti i dalje i bolje, davat ćemo sebe, kao i do sada, za posao”, navela je Fikreta.

Zuhdija navodi da je kroz posao vidio svašta jer je mašinovođa, bilo je lijepih, ali i burnih vremena. No, nikada nije razmišljao o promjeni posla.

”Fino je, ponovo kad bi se zapošljavao, ponovo bih išao na željeznicu”, rekao je Zuhdija.

Zbog pandemije korona virusa, svečanost je organizovana skromnije u odnosu na ranije godine. Međutim, dodjelom priznanja, Uprava Rudnika je još jednom pokazala da vodi računa o svojim zaposlenicima.

”Dodjeljujemo danas priznanja za 58 rudara koji su svojim nesebičnim radom doprinijeli razvoju Rudnika i procesu proizvodnje”, kazao je Fadil Kudumović, direktor RMU ”Banovići”.

Obilježavanje 21. decembra – Dana rudara nastavlja se već sutra, kada će biti održana i Svečana sjednica Uprave RMU Banovići, a bit će upriličena i svečanost puštanja u rad dijela transportnog sistema na Površinskom kopu Turija.