Dodijeljena priznanja za najbolje privrednike: Održana manifestacija ”Kristal soli 2016” /FOTO/

Dodijeljena priznanja za najbolje privrednike: Održana manifestacija ”Kristal soli 2016” /FOTO/

Autor: -

Nakon nekoliko mjeseci pripreme, večeras je u hotelu ”President” organizovana manifestacija ”Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016” čiji je izvršni producent Radio-televizija Slon. Ovo je bila prilika da se slavi poduzetnički aktivitet, promoviše ekonomski potencijal Tuzlanskog kantona a pri tome, nagrade najbolji među najboljima.

Da je Tuzlanski kanton i njegov rastući privredni aktivitet faktor liderstva i razvoja ne samo ovog dijela šire regije, nego i cijele Bosne i Hercegovine, svakodnevno svjedoče pozitivni primjeri iz prakse, ali i statistički pokazatelji koji govore da se vrijedno radi na stvaranju ambijenta za rast domaćih kompanija uvažavajući sve prirodne, geografske i konkurencijske prednosti našeg kraja.

Kako izabrati najbolje među najboljim nije bio nimalo lagan zadatak stručnog žirija, koji je među hiljadama poduzetničkih priča i koristeći se brojnim ekonomskim pokazateljima kategorizirao i vrednovao poslovne rezultate ostvarene u prošloj godini. Stručni žiri, koga čine eksperti iz ekonomskih oblasti, među, na 1.000 pristiglih nominacija, prema podacima našeg medijskog partnera, poslovnog portala Akta.ba birao je kategorije i najuspješnije ponosne titulare nagrade ”Kristal soli 2016”.

Dodijeljeno je 11 nagrada, kroz pet kategorija sa osam nagrada, te tri specijalne nagrade. Evo dobitnika ovih priznanja.

U kategoriji ”Najuspješnija kompanija TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini, za mala, srednja i velika preduzeća, nagrade su dobile tri kompanije.

Priznanje i ”Kristal soli 2016” u dijelu malih preduzeća otišlo je u Gračanicu, a najuspješnija kompanija je Velfarm d.o.o. Gračanica.

Nagradu ”Kristal soli 2016” za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini – srednja preduzeća, po ocjeni stručnog žirija, dobila je Fabrika cementa Lukavac.

Najuspješnijom kompanijom TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini za velika preduzeća proglašena je kompanija Sisecam Soda Lukavac.

Dodijeljene su i nagrade za najuspješnije kompanije po ukupno ostvarenoj dobiti u 2016. godini.

Priznanje i ”Kristal soli 2016” u dijelu malih preduzeća otišle je u tradicionano, poduzetnički Gradačac. Najuspješnija kompanija je ”TMD Group” d.o.o..

Nagrada za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenoj neto dobiti u 2016. godini – velika preduzeća dodijeljena je kompaniji UNIS-TOK d.o.o. Kalesija.

Prema ocjenama stručnog žirija, najuspješnijim obrtnikom TK proglašen je zanatski obrt Benko Srebrenik.

Poslovni događaj ”Kristal soli 2016” prepoznao je zalaganja i poduzetnica. Sve manje su rijetkost u privrednom okruženju, i među njima birana je nabolja među najboljima. Nagrada za najuspješniju ženu – poduzetnicu TK u 2016. godini dodijeljena je Zehri Jakubović, vlasnici i direktorici uspješne kalesijske kompanije namještaja Izazov d.o.o..

Apsolutni pobjednik, odnosno najuspješnija kompanija u TK u prošloj godini je BINGO Export-Import d.o.o. Tuzla.

Dodijeljena su i tri specijalna priznanja. Prvo Specijalno priznanje otišlo je u Rudnik mrkog uglja Banovići , a dodijeljeno je za ulaganje u razvoj privrede TK.

Drugo specijalno priznanje, za razvoj prehrambene industrije TK dobila je Mesna industrija ”Menprom” Tuzla.

I treće, specijalno priznanje za najbolju zdravstvenu ustanovu u BiH, stručni žiri dodijelio je Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Snimak manifestacije ”Kristal soli 2016” bit će emitovan u nedjelju u 20 sati u programu naše medijske kuće. Milionskom auditoriju bit će prezentovane uspješne privredne priče. Mi, kao izvršni producent manifestacije nadamo se da će se već na izboru za godinu dana, značajno proširiti kategorije i broj nominiranih  kompanija, te da će privrednici iz ovog dijela BiH i dalje iza sebe imati uspješne rezultate.