Dodjela bespovratnih sredstava za 10 poljoprivrednih gazdinstava

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Ceremonija dodjele bespovratnih sredstava u vrijednosti od 1,6 miliona KM za deset odabranih poljoprivrednih gazdinstava u BiH i objava novog poziva u poljoprivrednom sektoru vrijednog 2,6 miliona KM, bit će organizirana u okviru EU4Business projekta, u ponedjeljak, 29. jula.

Projekat EU4Business, koji finansira Evropska unija, ima za cilj povećanje konkurentnosti i otvaranje novih radnih mjesta u izvozno orijentiranim sektorima, turizmu, poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Mikro, mala i srednja preduzeća imat će na raspolaganju ukupno 20 miliona KM bespovratnih sredstava za otvaranje radnih mjesta i ekonomski rast. Direktni korisnici su preduzeća, poljoprivrednici i preduzetnici s posebnim naglaskom na mlade, žene i ranjive grupe.

Također će biti predstavljeni i prvi rezultati postignuti u sklopu komponente projekta za poljoprivredu – najavljeno je iz UNDP-a.

Projekat EU4Business zajednički finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion eura) i zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO), od aprila 2018. do marta 2022. godine.