13.9 C
Tuzla
09.06.2023.

Dojave o postavljenim bombama u više sarajevskih škola

Policija Kantona Sarajevo je u jutarnjim satima obaviještena da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi, te su u vezi s tim, poduzete neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i kontradiverzione preglede školskih ustanova na koje se odnose zaprimljene dojave.

O svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, saopćilo je Odjeljenje za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

U školskim ustanovama u Sarajevu na koje se odnose zaprimljene dojave o podmetnutim bombama poduzimaju se neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.

Mole predstavnike medija da upoznaju javnost da nema razloga za podizanje tenzija i uznemirenje javnosti, policija je na terenu i poduzima neophodne aktivnosti koje su uobičajene u situacijama kada se zaprime dojave o bombi.

Osoblje i učenici školskih ustanova, ali i roditelji, odnosno, staratelji djece koji se nalaze u blizini škola, trebaju postupati po uputama koje dobiju od strane policijskih službenika na terenu, kako bi policija obavila svoj dio posla propisan u ovakvim situacijama.

– Neophodno je strpljenje, odnosno, suzdržati se od širenja neprovjerenih informacija, kako bi se spriječilo bespotrebno izazivanje uznemirenosti i panike – poručuju iz policije.

 

Izvor: RTV Slon/FENA

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!