“Doktorica za ljubav” Vahida Djedović u utorak u Tuzli promoviše svoju treću knjigu “Kako (pro)voditi ljubav”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U biblioteci „Derviš Sušić“ u Tuzli u utorak će u 18:30 sati biti upriličena promocija treće knjige istaknute autorice i psihoterapeutkinje Vahide Djedović „Kako (pro)voditi ljubav“.

Za razliku od autorkine prve knjige „Obuci košulju sretnog čovjeka“ koja povezuje tri priče o ženama koje su u potrazi za srećom i, druge knjige „Terapeut ljubavi“ koja ima pregršt autentičnih priča iz autorkine psihoterapeutske prakse, knjiga „Kako (pro)voditi ljubav“ objašnjava kako nas romantična ljubav često odvodi na stranputice, prebrze i pogrešne odluke, izbore, koji nam mogu upropastiti život.

Takođe, ovo je knjiga o romantičnim zabludama o srodnoj duši, o preljubama, o seksualnim (dis)funkcijama i fantazijama, o umijeću vođenja ljubavi, kao i o tome kako romantična ljubav može da preraste u pravu ljubav, ako osvijestimo predstave romantične ljubavi.

Vahida Djedović, danas je jedna od najčitanijih bosanskohercegovačkih autorica savremenog doba, a pored toga što je psihoterapeutkinja i spisateljica, aktivna je i kao kolumnistica i naučnica. Njena prva knjiga, Obući košulju sretnog čovjeka, za kratko vrijeme postala je omijena ženska literatura, a rado su je čitali i muškarci. Kao psihoterapeutkinja, svoje priče bazira na ličnom iskustvu, a svi njeni likovi, govore o svakodnevnim ljudskim problemima i egzistencijalnim pitanjima, koje ona pokušava riješiti i odgovoriti na njih.