Državno kadetsko prvenstvo u stonom tenisu: Jedno zlato i pet bronzi za STK Kreka iz Tuzle

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ovaj vikend bio je rezerviran za državno kadetsko prvenstvo koje se igralo u Ilijašu 2. i 3. marta. Prvog dana igrali su se kvalifikacijski susreti, a samo najuspješniji nastavili su takmičenje sutradan u borbi za odličja.

STK “KREKA” nastupio je sa 5 kadeta i 2 kadetkinje.

1. Isabegović Amar ( 3.mjesto)
2. Fazlić Kerim (9. mjesto)
3. Hanić Azur (17-32)
4. Faković Tarik (17-32)
5. Isabegović Elvir (33-48)
6. Lovrić Ema (1.mjesto)
7. Smajilbašić Ajla (13. mjesto)

Ema Lovrić je za nedjelju osigurala nastupe u sve tri kategorije.

“Odlično odrađene trenerske pripreme (Goran Rajčić) i tempirana forma, pokazali su da je Ema medalje zaradila u našoj dvorani, a samo ih pokupila u Ilijašu.” – naveli su iz STK Kreka Tuzla.

U mješovitim parovima s kolegom Darijom Pejićem iz STK “Borac”, nakon dramatičnog meča i poraza u polufinalnom susretu od para Ćosić, Pandurević, osvaja 3.mjesto i brončanu medalju.

U parovima sa kolegicom Enrom Subašić iz STK “Spin 2012” Sarajevo, poražene su u polufinalu od para STK “Vitez”. U pojedinačnom dijelu, startalo se od 1/4 finala. Pobjeda od 3-0 protiv igračice iz STK “Spin” Banja Luka, osigurala je Emi nastup u polufinalu i dvoboj protiv 3.nositeljice i člana kadetske reprezentacije BiH Džane Biogradlić. Koncentriranom i vrlo dobrom igrom u izuzetno teškom meču Ema uspijeva ostvariti pobjedu 3-2 u setovima i boriti se za najsjajniju medalju.  U finalu, dvoboj protiv Zlotrg Ajna iz STK “Vitez”. Ema je briljantnom igrom stigla do pobjede od 3:0 i naš klub ponosno može reći: “Imamo NOVU državnu prvakinju u kategoriji kadetkinja”.

Amar Isabegovic se okitio sa dvije brončane medalje, dok je pojedinačno izgubio u polufinalu u vrlo dobrom meču od kolege iz reprezentacije i člana STK “Banja Luka” Pandurević Vladimira,d ok su u kategoriji dublova Amar Isabegovic i Kerim Fazlić osvojili treće mjesto.

STK Kreka Tuzla na ovom prvenstvu ostvario je jedno zlatno i pet bronzanih odličja.