Dušan Bajević: Svi su svjesni šta znači odlazak na Evropsko prvenstvo

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević, koji je na toj poziciji zamijenio Roberta Prosinečkog, najavio je da će neke stvari odmah staviti u prioritet i početi raditi.

Prva pobjeda na terenu od Bajevića na klupi BiH očekuje se 26. marta, kada se bh. reprezentativci u polufinalu baraža Lige nacija za plasmanna EURO 2020 sastaju sa Sjevernom Irskom.

Selektor je kazao da se već dogovara oko toga ko će igrati za bh. nacionalni tim i kako će postaviti igru, ali o svemu će se još razgovarati te će biti potrebno upoznati tim Sjeverne Irske.

– Vidjet ćemo kako da tu važnu prepreku uspijemo savladati, vjerujem da motiv postoji i da su svi oni svjesni šta će značiti ako pobijedimo u toj utakmici i odlazak na Evropsko prvenstvo – dodao je.

Bajević (71) na poziciju selektora nogometne reprezentacije imenovan je 21. decembra prošle godine, a od tada već je imenovao gotovo cijeli stručni tim.

Asistirat će mu Slaven Musa, nekadašnji bh. reprezentativac i trener Adnan Čustović te Rusmir Cviko. Zvjezdan Misimović bit će v.d. tehničkog direktora i koordinator nacionalnih selekcija, za managera stručnog štaba imenovan je Darko Ljubojević, dok će za fizičku spremu igrača brinuti Eldin Jelešković. Još nije odlučeno ko će voditi brigu o golmanima.