5 C
Tuzla
02.10.2023.

Dvije stotine nasmijane djece na Dječijoj klinici

Dvije stotine djece je danas bilo sretno u Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a razlog tome su dvije stotine novogodišnjih paketića koji su danas podjeljenji mališanima koji se trenutno liječe u ovoj klinici.

Liječenje i zdravlje djece u Klinici za dječije bolesti prioritet je uposlenih u ovoj ustanovi. No, jednako kao i zdravlje važni su im i dječiji osmjesi, a njih je danas bilo na pretek zbog novogodišnjih paketića koje je za mališane koji su trenutno na bolničkom liječenju obezbijedila Vlada Tuzlanskog kantona, a podijelio premijer Kadrija Hodžić uz najljepše želje.

„Dajemo podršku našim malim herojima, malim herojima koji će za neko buduće vrijeme da preuzmu budućnost ove zemlje, želimo im da što prije ozdrave, da se što prije vrate svojim kućama, i da radost porodičnog života nastave u svojim kućama, rekao je premijer Hodžić.

Podrška i briga o mališanima dolazi sa svih strana, Klinika im pruža sve potrebne usluge i njegu kako bi u što skorije vrijeme napustili kliniku sretni i zdravi. A uprkos Covid situaciji i zdravstvenom stanju ovih malih pacijenata, prepreka za njihovu radost nije bilo.

„Zahvalio bih se premijeru Hodžiću i svim članovima Vlade koji su uveličali ovaj dan, donijeli radost i sreću našim malim pacijentima, našim pacijentima koji trebaju svakodnevnu brigu i skrb, koje im i svrsishodno pruža cjelokupno osoblje klinike za dječije bolesti. I nadam se da će u što skorije vrijeme svi naši pacijenti napustiti ovu Kliniku i otići u svoj sretni dom, poručio je direktor UKC-a Alen Kamerić.

„S obzirom na ovo tešku epidemiološku situaciju i na stanje na Klinici za dječije bolseti na kojoj i dalje imamo Covid pozitivne, vrlo ozbiljne bolesne djece, i da je trenutna epidemiološka situacija takva da dnevno kroz bolnicu prođe jako puno djece, ovo je zaista lijepa gesta, ja se zahvaljujem u ime Klinike i  u ime menadžmenta UKC-a na ovoj donaciji, rekla je Lejla Osmančević, v.d. načelnica Klinike za dječije bolesti

Bez obzira na zdravstveno stanje i bolest dvije stotine mališana će imati i jedno lijepo sjećanje iz dana provedenih u bolnici. Ovo je njihovo prvo blagdansko iskustvo i doživljaj, a  nadamo se i posljednje u bolnici.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO