6.7 C
Tuzla
04.10.2022.

Džindić u Rudniku Banovići: Odlični rezultati, snabdijevanje domaćinstava povećano za 50 posto

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima, danas je boravio u radnoj posjeti Rudniku mrkog ugla (RMU) Banovići gdje ga je dočekao direktor Elvir Salihović sa članovima Uprave i Nadzornog odbora.

Oni su ministra Džindića upoznali sa stanjem, proizvodnim procesom i finansijskim rezultatima Rudnika Banovići kao i planovima za naredni period.

– Izuzetno sam zadovoljan brzinom oporavka RMU Banovići nakon pandemije, a posebno nakon višemjesečnog zastoja rada u jami uzrokovanog požarom. Sada je dostignut nivo u kojem rudnik počinje davati pozitivne rezultate. Planirane aktivnosti i tranzicija koju smo započeli pokazuju prve pozitivne rezultate u RMU Banovići, jer imamo odlične rezultate u snabdijevanju domaćih i stranih kupaca. Dok je cijeli region u ogromnim problemima na energetskom planu zbog nedostatka uglja, RMU Banovići je u snabdijevanju Termoelektrane (TE) Tuzla ispunio plan sa 105 posto i povećano je snabdijevanje domaćinstava za čak 50 posto u odnosu na isti period prošle godine – izjavio je ministar Džindić.

Direktor Salihović je zahvalio ministru na podršci koju je pružao RMU Banovići tokom cijelog proteklog, veoma teškog perioda, saopćeno je iz Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH.

POSLJEDNJE DODANO