32 C
Tuzla
17.07.2024.

Edukacija i ekologija u fokusu ovogodišnjeg Sajma „List“

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić i pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Dželmina Huremović primili su danas predstavnike Organizacionog odbora Sajma turizma i ekologije „LIST“ 2021. direktora Izeta Nuhanovića, sekretara Općine Lukavac Enesa Numanovića i direktoricu Turističke zajednice Općine Lukavac Amru Kišić. Bila je to prilika za predstavljanje planova za ovogodišnji sajam koji bi setrebao održati između 16 i 18. septembra.

Potvrdivši da će Vlada TK i resorno ministarstvokao i i prethodnih 18 godina podržati jedinstveni sajam na ovim prostorima, ministar Bešić je istaknuo da je „List“ prepoznat kao okupljanje privrednika a istovremeno obavlja svoju funkciju promotora kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

I ove godine, rečeno je ovom prilikom, sajamski događaji imat će funkciju razvoja turizma Tuzlanskog kantona i unaprjeđenja i promocije ukupne bosanskohercegovačke turističke ponude.

Edukativna i ekološka komponenta jedinog sajma turizma u regiji, prema riječima pomoćnice Huremović, trebala bi i ove godine biti obogaćena sadržajima koji će potaknuti domaće stanoviništvo da se bavi turizmom.

Vlada TK učestvuje u realizaciji ovemanifestacije od interesa za TK pa je ovom prilikom izabran i njen predstavnik u Organizacionom odboru.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA