20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

Eko-akcije područne škole Solana: Uređeno dvorište za eko-učionicu

Zajedničkim angažmanom menadžmenta škole, Vijeća roditelja i donatora, dvorište područne  škole Solana dobilo je novi izgled. Realizovane su akcije sadnje cvijeća i drveća te postavljene nove klupe za odvijanje nastave na otvorenom.

“Za početak ove školske godine mi smo započeli sa ekološkim aktivnostima gdje su polaznici škole, naši najmlađi posadili cvijeće što je donacija od Eko zelenih TK. Mi smo nastavili s tim aktivnostima preko Vijeća roditelja. Uz pomoć donatora dobili smo i klupe vanjske za našu vanjsku eko-učionicu”, kazala je Alma Spahić, direktorica J.U. O.Š. „Miladije“.

 

Uređenje školskog dvorišta O.Š. Solana

U akcijama sadnje cvijeća učestvovali su i učenici i na taj način pomogli u izgradnji ljepšeg školskog okruženja. Osim uređenja dvorišta, škola je imala još potreba. Video nadzor koji nije bio u funkciji u zadnje vrijeme, zajedničkim angažmanom Vijeća roditelja i donatora je obnovljen.

Za ove aktivnosti zajedničkim sredstvima uloženo je oko 1000KM. Učenici škole su dobili mini park a učesnici akcije poručuju da se uz neznatan ulog sredstava može učiniti mnogo za kvalitetnije i sigurnije obrazovanje.

Vezane vijesti

TUZLA