EPBiH: Kupci sami mogu očitavati svoja brojila

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja koronavirusa, JP  Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo u periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.

Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije  o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne info linije  ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese):

 

Kanton Besplatni broj E-mail adresa

 

 

Srednjebosanski  kanton 080 020 130 [email protected]
Bosansko-podrinjski kanton 080 020 131 [email protected]
Zeničko-dobojski kanton 080 020 132 [email protected]
Kanton Sarajevo 080 020 133 [email protected]
Unsko-sanski kanton 080 020 134 [email protected]
Tuzlanski kanton 080 020 135 [email protected]
Hercegovačko-neretvanski kanton 080 020 136 [email protected]

 

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, JP Elektroprivreda BiH d.d – Sarajevo izvršiće procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda.

Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdiće se po očitanju brojila u narednom mjesecu i biće iskazani na računu za taj mjesec.

JP Elektroprivreda BiH moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktulenoj situaciji poduzimaju s prevashodnim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo kupci neće biti oštećeni, saopćeno je.