5 C
Tuzla
08.12.2023.

Ermin Bičakčić propušta predstojeće utakmice Zmajeva

Nakon što je zbog povrede Adnan Kovačević izostavljen sa spiska kandidata za oktobarske utakmice „A“ reprezentacije, ove susrete propustiće i Toni Šunjić koji je u međuvremenu otišao u Kinu, gdje mora provesti vrijeme u karantinu, i Ermin Bičakčić zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću.

Bičakčić se povrijedio u nedjelju u prvenstvenom susretu 2. kola Bundeslige pa će zbog toga propustiti utakmice protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na Euro 2020, kao i duele sa Nizozemskom i Poljskom u Ligi nacija.

„Prvi pregledi su pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena“, kaže doktor reprezentacije prof.dr. Reuf Karabeg i nastavlja: „Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice.“

Dr. Karabeg je još dodao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću, kao uostalom što je praksa kad se bilo koji naš reprezentativac povrijedi.

Vezane vijesti

TUZLA