Evropski judo kup za juniore – Srebra i bronza za BiH, Srbija najuspješnija

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Najuspješniji takmičari, nakon prvog dana Evropskog judo kupu Sarajevo 2019, su reprezentativci Srbije koji su osvojili po jedno zlato i srebro, te dvije bronze, dok su se bh. džudisti okitili s dva srebrena i jednim bronzanim odličjem.

Juniorski reprezentativac BiH Vuk Elez poražen je u finalu kategorije do 81 kilogram, a bolji od njega bio je Francuz Giga Abuashvili. Bronzane medalje osvojili su Italijan Giacomo Gamba i Francuz Maxime-Gael Ngayap Hambou, koji je bio bolji od našeg Božidara Vučurevića.

U kategoriji do 90 kilograma takmičenja koje tradicionalno organizuje Judo savez BiH trijumfovao je Bugarin Kostadin Tsvetanov. On je u finalu savladao Srbijanca Darka Brašnjovića, a bronze su pripale Enielu Carolyju (Francuska) i Nadavu Zuratu (Izrael).

Mathias Madsen iz Danske bio je najbolji u konkurenciji džudista do 100 kilograma. Srebro je pripalo Kylianau Bulthuisu iz Holandije, dok je njegov zemljak Yonathan Van Stroe osvojio bronzanu medalju.

Druga zlatna medalja bh. reprezentativcima izmakla je u kategoriji preko 100 kilograma u kojoj je Igora Vračara u finalu porazio Nijemac Losseni Kone. Bronzu našoj zemlji u ovoj kategoriji donio je Vasilije Vujičić, kojem se na najnižem mjestu pobjedničkog postolja priključio i Bugarin Ivaylo Dimitrov.

Izraelka Tamar Malca osvojila je zlato u kategoriji do 48 kilorama. Srebrom se okitila Garbiela Dimitrova, a bronzomim medaljama Ivana Nikolić (Crna Gora) i Nevena Milić (Srbija).

U konkurenciji džudistkinja do 53 kilograma slavila je Nadežda Petrović iz Srbije koja je u finalu bila bolja od izraelske takmičarke Paz Kafri. Treće mjesto osvojile su Sofia Asvesta sa Kipra i Leonie Gonzalez iz Francuske.

Najbolja u kategoriji do 57 kilograma bila je reprezentativka Kosova Flaka Loxha. Ona je u finalu porazila Holanđanku Shannon Van De Meeberg, dok su bronzane medalje pripale Marici Perišić iz Srbije i Pleuniji Cornelisse iz Holandije.

Evropski judo kup za juniore nastavlja se danas u 11.00 sati takmičenjem. Danas će na tatami džudistkinje u kategorijama – 63 kg, – 70 kg, – 78 kg i + 78 kg, te džudisti u konkurenciji – 60 kg, – 66 kg i – 73 kg, saopćili su organizatori.

(RTV Slon/Fena)