Evropski univerzitet Kallos donirao vrijednu opremu UKC-u Tuzla za borbu protiv pandemije korona virusa

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

 

Vrijednom donacijom Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, Evropski univerzitet Kallos Tuzla i Evropski univerzitet Kallos u Brčkom još jednom su potvrdili svoju društvenu odgovornost, te u doba pandemije korona virusa, kao i do sada u kriznim vremenima zauzeli stav da samo solidarnost može doprinijeti bržem prevazilaženju novonastale krize.

„Negdje oko 6000 zaštitinih maski i oko 100 odijela smo podijelili UKC-u Tuzla. To je znak pažnje prema svima onima koji su u potrebi za ovom opremom. Evropski univerzitet Kallos Tuzla nastojat će i u narednom periodu da pruža pomoć svima onima kojima je ona potrebna u okviru svojih djelatnosti i u okviru onoga što je potrebno onima koji su ugroženi. Mi smo kao obrazovna institucija shvatili da je problem veliki u okviru ove opreme i zato smo se opredijelili da pomognemo u domenu svojih mogućnosti“, istakao je prof. Dr. Izet Banda, dekan Ekonomskog fakulteta univerziteta Kallos u Tuzli.

Vrijedna je ovo donacija koja će dati podstrek radnicima ove ustanove, koji svakodnevno čuvaju zdravlje i živote građana. S obzirom na aktuelnu pandemiju korona virusa i nestašicu maski i druge zaštitne opreme na tržištu, koja je neophodna za svakodnevan rad bolnica,  ovakva i druge donacije uveliko će olakšati rad medicinskog osoblja u novonastalim okolnostima. Iz Evropskog univerziteta Kallos Tuzla i Brčko poručuju da tu neće stati, te da će i dalje biti na raspolaganju za svaki vid pomoći našem društvu u cjelini.

„Mi stojimo na raspolaganju da naše prostorije koliko budu potrebne, budu ustupljene UKC-u Tuzla. Također ovih dana vršit ćemo donaciju opreme Brčko distriktu BiH, sa također vrijednom opremom i jednostavno hoćemo da damo svoj doprinos, kako bi se ovo zlo, koje je obuhvatilo cijeli svijet na neki način spriječilo sa ovom opremom koju donira ovakva obrazovna instutucija kao što je Evopski univerzitet Kallos Tuzla i Brčko, istakao je prof. Dr. Izet Banda.

Ovakav vid podrške nužan je u cilju prevazilaženju korona virusa koji je uzrokovao niz problema i u oblasti obrazovanja. Nastava na Evropskom univerzitetu Kallos Tuzla i Evropskom univerzitetu u Brčkom, kao i u svim drugim obrazovnim ustanovama, trenutno je organizovana online uz česte konsultacije studenata i profesora.

Na ovom univerzitetu se nadaju da će se naše društvo u kratkom vremenskom roku izboriti sa pandemijom korona virusa i da će se svi građani ubrzo vratiti svojoj uobičajenoj svakodnevnici.