Fabrika cementa Lukavac na konferenciji ‘Sfera’ predstavila inovativne proizvode

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Fabrika cementa Lukavac je 26. i 27.3. 2019. godine učestvovala na Međunarodnoj konferenciji Sfera 2019 “Tehnologija betona” u Sarajevu, na kojoj je predstavila svoje inovativne proizvode.

Nataša Crvenković, voditelj razvoja proizvoda ove kompanije, ocijenila je konferenciju veoma važnom i uspješnom, jer je ovo bila prilika upoznati se sa trenutnim tehnološkim dostignućima, regulativom i standardima iz oblasti tehnologije betona.

“Lukavac Beton je prezentirao inovativne proizvode od betona za različite namjene. Prikazali smo više kreativnih rješanja i mogućnosti upotrebe mnogih vrsta betona koje proizvodimo, a posjetioci i učesnici su to mogli pogledati na primjeru detalja betonske kuće ili propusnog betona koji služi za odvođenje oborinske vode. On je posebno prigodan za parkirališta i pješačke staze, pogotovo u zimskom periodu”, istakla je ona.

Cilj Lukavac Betona je predstaviti beton kao materijal koji se u kombinaciji sa ostalim sirovinama može koristiti u različite svrhe i na veoma inovativan način.

“Pri proizvodnji betona posebnu pažnju posvećujemo odabiru sirovina, procesima proizvodnje, načinima gradnje, kao i pravilnom održavanju betona. Potpuno je ekološki prihvatljiv, ekonomičan je i osigurava dugotrajnost i sigurnost objekata. Ponosni smo što je veliki broj objekata u BiH izgrađen od naših proizvoda što je pravi pokazatelj naše kvalitete”, zaključila je ona.

Tokom 2014. godine Fabrika cementa Lukavac je pokrenula i razvila brend Lukavac Beton kako bi tržištu ponudila nova i inovativna rješenja u segmentu svježih transportnih betona. Za kratko vrijeme je postao prepoznatljiv i siguran partner na području sarajevske i banjalučke regije ali i mnogo šire.