Fakultet za tjelesni odgoj i sport Tuzla inicira vraćanje nastave tjelesnog odgoja za sve studente

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ministar za kulturu, sport i mlade TK Srđan Mićanović bio je u radnoj posjeti Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Ministar je upoznat sa planiranim programskim aktivnostima, s posebnim osvrtom na pripremu za predstojeće održavanje XII međunarodnog Simpozija ”Sport i zdravlje” koji će se održati 21. i 22. 11. 2019. godine na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport.

Prezentirani su predstojeći programi za obilježavanje Dana Mirze Delibašića, te aktivnosti na pripremi I Univerzitetskog atletskog krosa koji će se održati u sklopu programa obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u Kampusu Univerziteta u Tuzli.

Dekan Fakulteta je sa svojim saradnicima prezentirao ministru da će Fakultet Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona ponovno uputiti Inicijativu za vraćanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja za studente Univerziteta u Tuzli, kako bi se postojeći stručni, kadrovski i prostorno – infrastrukturni resursi stavili na raspolaganje studentima u skladu sa standardima koje imaju svi dobro organizirani univerziteti.

Razgovaralo se o stvaranju pretpostavki za izradu nove strategije razvoja sporta u Tuzlanskom kantonu te stavljanju stručnih i naučnih potencijala Fakulteta za izradu kvalitetnog dokumenta kao osnove za bolju budućnost sporta u TK.

Ministar Mićanović je izrazio želju i uvjerenje da će saradnja Ministarstva i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport biti intenzivnija i produktivnija s ciljem realizacije zajedničkih ciljeva.