FC Salines Tuzla City igra historijjsku utakmicu protiv TTG-Ugra Yugors

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U subotu,  16. januara sa početkom u 19 sati prvak BiH u malom nogometu  ekipa Salines Tuzla Sitija će odmjeriti snage sa viceprvakom Rusije ekipom Ugre iz Jugorska. Utakmica se igra u sklop  šesnaestine  finala  UEFA lige prvaka u futsalu, a naši predstavnici ne kriju uzbuđenje pred utakmicu koja je jedna od najvažnijih utakmica za naše države prvake.

 

Prvak Bosne  i Hercegovine u malom nogometu/futsalu ekipa Salines Tuzl a Sitija u subotu će u u Sarajevu odigrati  historijsku utakmicu protiv ekipe TTG-Ugra iz Yugorska iz Rusije. Ovo  je ujedno i prva utakmica na domaćem terenu, ali kako su istakli iz uprave kluba optimizma ne nedostaje.

 

“Od osnivanja kluba težimo ka najvišim cilevia i evo dosegli smo najviši cilj a naši cijelivi su bili da  se mjerimo, ne samo sa sa najbolji ekipama I BiH ili regiona, nego I da se mjerimo sa najboljim evropskim ekpiama I možemo da kažemo da smo svi u timu ponosni  jer nije mala stvar da ugostimo jednu takvu veliku eki pu Ugra čiji je glanvi dioničar Gasprom I to govori koliko je ekipa  jaka i o kakvom se gigantu radi.” -istakao je Davor Divković, direktor FC Salines Tuzla City

Ekipa koja dolazi iz Rusije je viceprvak Rusije i  2016 godine je osvojil a titulu prvaka Evrope. No iako favorite u predstojećem susretu  igrači i trener Salinesa Predrag Rajić ističu kako  nema predaje.

Pomoć našim momcima pomoći će i novi pivot, koji je predstavljen javnosti, a riječ je o 33godišnjem Brazilcu, Thiagu Bolina, koji je ranije igrao za reprezentaciju Azerbejdžana.

 

“Znam da  će biti veoma teška igra protiv Gasproma jer smatram da je to najbolja ekipa na tim prostorima, ali sam vidio za ovu nedjelju  I po I da u našoj ekipii ima materijala i da postoje šanse”-naveo je Bolina

 

Utakmica će se igrati u subotu sa početkom u 19 sati u Sarajevu.