15 C
Tuzla
22.07.2024.

FC Salines Tuzla City počeo pripreme za Ligu prvaka i Premijer ligu BiH

Prošle godine FC Salines Tuzla City ostvario je historijski rezultat. Nakon 15 godina grad Tuzla dobio je titulu prvaka u malonogometnom ekipnom sportu.

“Nećemo bit skromni. U ovoj godini naš je cilj ponovo titula, osvajanje Kupa BiH i što bolje mjesto u Evropi” – istakao je Boris Filipović, predsjednik Skupštine FC Salines Tuzla City.

Dugoočekivane pripreme za Ligu prvaka i Premijer ligu BiH počele su u ponedjeljak. Pojačan je i igrački kadar, tako da su očekivanja da će biti još dominantniji u  domaćem prvenstvu ali i u Ligi prvaka.

To će biti veliko iskustvo za nas, za grad Tuzlu, i za kanton. 2.septembra je online izvlačenje. Vidjet ćemo kakav će biti žrijeb. Nadam se da ćemo u nekoj od tih faza proći i da ćemo nekog i ugostiti. Puno bi nam značilo da tu može biti publika i da ćemo pokazati kakvi smo domaćini” – rekao je Filipović.

Put neće biti nimalo lak, ali entuzijazma ne nedostaje. Trenutno stanje igrača nije poznato, ali nakon obavljenog treninga, stvari će se posložiti i znat će se na čemu se najviše treba raditi.

“Kroz neku bateriju testova koju smo uradili sa Fakultetom za tjelesni odgoj i sport. Uradit ćemo procjenu motoričkih i funkcionalnih sposobnosti uz resurse koje će nam UNTZ ustupiti. Radi se o opremi koja je jedna od najsavremenijih” – naglasio je Tarik Huremović, kondicioni trener u FC Salines Tuzla City.

Do osvajanja prvenstva stigli su sami. Bez ičije podrške i finansijskih sredstava.

”Ja sam imao prilike da igram i u Hrvatskoj, i Srbiji, evo sada i u Bosni, ali i preko. Mislim da ovdje igrači po talentu zaslužuju da se više obrati pažnja na njih i da ljudi ulažu. Ovo je sada jedinstven klub. Čim se dosta ulaže ljubavi i drugih stvari odmah se vide i rezultati. Mislim da ostali klubovi kubure s tim stvarima i zato smo malo u zapećku od ostalih zemalja Evrope” – kazao je Slobodan Rajčević, igrač FC Salines Tuzla City.

Međutim, podrška je nakon osvojenog prvenstva stigla iz gradske i kantonalne vlasti. Gradonačelnik ali i premijer, obećali su pomoć Salinesu, kako bi zajedničkim snagama, ovaj klub bio respektabilan u Evropi.

Vezane vijesti

TUZLA