Federalno tužilaštvo – Upozorenje građanima i institucijama povodom pandemije

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Federalno tužilaštvo preduzelo je sve mjere u skladu sa preporukama i odlukama nadležnih organa u Federaciji BiH i donijelo Odluku o organizaciji rada u vrijeme trajanja nesreće u Federaciji BiH, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Povodom trenutne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegoini i svijetu, te uzimajući u obzir činjenicu da se situacija u vezi sa virusom COVID-19 svakodnevno mijenja, Federalno tužilaštvo upozorava na neophodnost striktnog poštivanja svih naredbi i propisa koje provode nadležni organi.

”Federalno tužilaštvo ovim putem upozorava građane i sve druge institucije i pravna lica, kao i odgovorne osobe u pravnim licima da se bezuslovno pridržavaju propisa i naredbi koje provode nadležni organi u cilju sprečavanja i suzbijanja virusa, te da suprotno tome čine krivična djela koja mogu biti sankcionisana”, ističe se u saopćenju.

Istovremeno, Federalno tužilaštvo pozvalo je korisnike društvenih mreža kao i predstavnike pojedinih online i štampanih medija na odgovorno ponašanje, primjereno aktuelnoj situaciji.

”Posebno upozoravamo korisnike društvenih mreža da se krajnje odgovorno ponašaju, s obzirom na to da su se počele pojavljivati lažne poruke o koronavirusu, koje izazivaju strah i paniku među stanovništvom, te apelujemo na građane i predstavnike pojedinih online i štampanih medija da ne dijele nepouzdane i neprovjerene informacije”, navodi Federalno tužilaštvo u saopćenju za javnost.