11 C
Tuzla
07.07.2022.

FERK donio više rješenja po prijedlogu odluke za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je na redovitoj sjednici u ponedjeljak donijela tri rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikoropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva:”FAS”, vlasnika Suvada Srkalovića iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “FAS.23-1”, Proizvodnja električne energije “KURTIĆ”, vlasnika Esima Kurtića iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “KURTIĆ.23-1” i Obrt – solarna elektrana “KENO”, vlasnika Kenana Abdukića iz Breze za solarnu fotonaponsku elektranu “KENO”.

Također, FERK je donio i rješenje o oduzimanju Dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole “B.S.I” d.o.o. Jajce.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva OIL-AC d.o.o. Mostar, rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva OIL-AC d.o.o. Mostar i rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva ZIBLIN & CO d.o.o. Ljubuški, priopćeno je iz Ferka.

Usvojeno je i šest nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije “ELOS”, vlasnika Osme Saračevića iz Tešnja, “PRO-EL” d.o.o. Bugojno, “MAC ECO OIL” d.o.o. Sarajevo, “PIRO-PROMET” d.o.o. Tešanj, ECO-WAT d.o.o. iz Kiseljaka i ECO-VOLT d.o.o. , iz Kiseljaka.

Kada su u pitanju mikropostojenja obnovljivih izvora energije usvojeno je pet nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “ECOSOLAR”, vlasnika Fahrudina Omerbašića iz Tešnja za dvije solarne fotonaponske elektrane “ECOSOLAR 1” i “ECOSOLAR 2”, SOLARNA ELEKTRANA “VRBOVIK ” vlasnika Alena Omerhodžića iz Breze za solarnu fotonaponsku elektranu “VRBOVIK 1”, “ELEKTRO-HOPIĆ” vlasnika Dževada Hopića iz Doboj Jug za solarnu fotonaponsku elektranu “HOPIĆ 23-1” i “Solarna elektrana Kljajić”, vlasnika Slavka Kljajića iz Žepča za solarnu fotonaponsku elektranu “KLJAJIĆ”.

FERK je usvojio i Nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda podnositelja zahtjeva “GLOBAL ISPAT KIL” d.o.o. Lukavac.

Također, iz naftnog gospodarstva usvojena su dva nacrta, i to Nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva OIL-AC d.o.o. Mostar i Nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva “KAKANJ PETROL” d.o.o. Kakanj.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 30.6.2022. godine do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, [email protected]

POSLJEDNJE DODANO