12.8 C
Tuzla
25.09.2023.

Festival dječije umjetnosti održat će se od 03. do 07.maja, u nekoliko bh. gradova

Povodom 8. Festivala dječije umjetnosti, čiji će dio kreativnih radionica za djecu, ove godine po prvi puta biti organiziran i u Tuzli, danas je  u ateljeu Ismet Mujezinović Tuzla, održana  press konferencija na kojoj je predstavljen festival, kao i njegovi organizatori i domaćini.

Festival dječije umjetnosti biće organiziran u periodu od 03. do 07.maja, 2022.godine, u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova. U četvrtak, 05.05.2022.godine planirane su radionice za djecu u Tuzli.

Organizatori tuzlanskog dijela festivala su Dječiji književni klub „Knjigolina i prijatelji“ u saradnji sa Centrom za kulturu Tuzla i MIOC – Međunarodnim interaktivnim otvorenim centrom. Prisutnima na press konferenciji se obratila Jagoda Iličić, književnica, koja je ujedno i otvorila press konferenciju, zatim Edin Jahić, direktor Centra za kulturu Tuzla, koji je poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što će jedan ovako lijep projekat za naše najmlađe sugrađane biti organiziran u i uz pomoć Centra za kulturu Tuzla. Maja Okanović, direktorica MIOC-a također je izrazila zadovoljstvo u učešću MIOC-a u ovom perojektu, istaknuvši višegodišnju saradnju sa Jagodom Iličić i Dječijim književnim klubom „Knjigolina i prijatelji“, a prisutne su pozdravili i direktor festivala Fahrudin Kučuk, te Sanela Babić, glumica koja planira jako zanimljive radionice za djecu kada je u pitanju dramska umjetnost. „Na jedan vrlo kreativan i specifičan način su osmišljene sve radionice za djecu, kojih na festivalu ima preko stotinu, a koje pokrivaju gotovo sve oblasti kulture: dramu, književnost, muzičku i likovnu umjetnost, a od ove godine i filmska umjetnost je našla svoje mjesto među mnogobrojnim programima za djecu i mlade.“, izjavio je direktor festivala Fahrudin Kučuk, poznati bh književnik. Tuzlanske balerine, pod umjetničkim rukovodstvom profesorice baleta Željke Marinić, pripremile su također zanimljivu radionicu.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO