26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

Festival savremene žene u Tuzli – Inspirativni govori najuspješnijih dama iz BiH i regije

Već tradicionalni Festival savremene žene, treći po redu,  održat će se od 08. do 11. oktobra 2020. godine u Tuzli. Iako su se festivali ove vrste širom svijeta zbog pandemije korona virusa otkazali, organizatori Festivala savremene žene našli su modul da se Festival održi, u malo drugačijim okolnostima, ali u formi, koji će zadovoljiti sve one koji poštuju uspjehe žena i sve ono što one čine za društvo i zajednicu.

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta ali i ciljano motiviše mlade žene. Do sada je ugostio više od 500 govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude. Ovodgodišnji Festival je kreiran kao platformu otvorenog dijaloga čiji alati su odlučni i inspirativni govori najuspješnijih dama regije. Kroz teme života od politike i ekonomije preko kulture, medija, biznisa do blogerki, slavimo uspjeh i motivišemo.

„Ono što je autentično za ovaj festival iz čega se izrodio i sam festival jeste nagrada za Super Ženu i ovo bi trebalo da bude peta godina, kako se nagrada dodjeljuje, ali zbog cjelokupne situacije, organizatori su odlučili da ove godine dodijele nagradu za Super ženu solidarnosti. To znači da će se svim formalnim i neformalnim grupama, pojedincima i pojedinkama na neki način dati priznanje i reći hvala na svemu što su uradili prema zajednici, a što je na neki način humano i solidarno za vrijeme trajanja pandemije COVID – 19“, istakla je Amra Avdić, PR Festivala savremene žene.

Također, ovogodišnji Festival će dijelom biti i humanitarnog karaktera. S obzirom da je oktobar, mjesec borbe protiv karcinoma dojke, organizatori su odlučiti dati svoj doprinos na način da će organizovati humanitarni odbojkaški turnir, koji neće biti igran pred publikom zbog cjelokupne epidemiološke situacije, ali će biti formirani različiti timovi, koji su se već prijavili za ovaj turnir i odlučili dati svoj doprinos za ovu humanitarnu akciju, koja će izroditi nabavkom mobilnog mamografa.

Prema riječima Amre Avdić tokom festivalskih dana bit će jako zanimljivo, s obzirom da će učešće uzeti brojne sjajne žene koje su napravile veliki uspjeh u BiH i regionu i koje imaju mnogo toga za reći i od kojih možemo mnogo toga naučiti.

Zbog velikog broja upita, kako postati dio Festivala, organizatori poručuju da pored online tima, koji možete pratiti na Facebook stranici „Festival savremene žene“, registraciju možete izvršiti i na www.fsz.ba, gdje se nalazi detaljno uputstvo.

Vezane vijesti

TUZLA