20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

FHMZ – Naredne sedmice nestabilno vrijeme

Na prostoru Bosne i Hercegovine do petka 2. oktobra preovladavat će stabilno, pretežno sunčano i umjereno toplo vrijeme za ovo doba godine. U jutarnjim satima svježe uz slabu maglu u kotlinama i duž riječnih tokova u centralnim područjima zemlje.

U petak i za dane vikenda prognoziraju se česte izmjene vedrih, sunčanih i oblačnih perioda uz kraći pljusak kiše u južnim područjima zemlje.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 6 do 12 stepeni, na jugu zemlje do 16. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 16° i 22, u Hercegovini do 24 stepena.

Naredne sedmice, od 5. oktobra prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se nestabilno vrijeme. Smjene perioda sa kišom i suncem karakterisat će tu sedmicu. Više padavina očekuje se u zapadnim područjima.

Minimalne temperature zraka varirat će između 10 i 15 u Bosni, do 17 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 21 i 26 u Bosni, na jugu Hercegovine do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidromeorološkog zavoda BiH.

Vezane vijesti

TUZLA