18.9 C
Tuzla
01.10.2023.

FHMZBiH – Do kraja januara bez bitnijih promjena vremenskih prilika

Vremenske prilike u Bosni i Hercegovini samo u jutarnjim satima usljed negativnih temperatura podsjećaju da se nalazimo u zimskom godišnjem dobu. Snježni pokrivač tamo i gdje ga ima vrlo je slab. I u nastavku mjeseca januara bit će bez bitnijih promjena vremenskih prilika, saopćeno je iz Federalnog hidrometeoroškog zavoda BiH.

U utorak izvjestan je slab snijeg u Bosni a u nastavku sedmice očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme s jutarnjom maglom u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni i više sunčanih sati na području Hercegovine.

Od četvrtka, 20. januara, moguća je kiša u nižim i snijeg u višim područjima. Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -5°C do 0°C u Bosni, na jugu zemlje do 5°C. Najviše dnevne temperature između -1 i 5 u Bosni, u Hercegovini između 6 i 10 stepeni.

U zadnjoj sedmici januara prognozira se nestabilno vrijeme sa slabim padavina na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Više sunčanih intervala očekuje se u južnoj Hercegovini. Jutarnje temperature bit će niže u odnosu na predhodnu sedmicu. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -10°C i -4°C u Bosni, 2°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stepeni u Bosni do 6 u Hercegovini.

 

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO