FIA predstavlja knjigu finansijskih pokazatelja u Federaciji BiH

Basic RGB
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Finansijsko-informatička agencija Federacije Bosne i Hercegovine (FIA) danas predstavlja knjige finansijskih pokazatelja u Federaciji BiH.

Knjige predstavljaju rezultat nastojanja FIA-e da zauzme centralnu ulogu u kreiranju poslovnih registara pravnih subjekata u Federaciji BiH s relevantnim izvornim podacima i informacijama o njihovom poslovanju.

Pokazatelji finansijskog poslovanja u ovim knjigama su namijenjeni svim korisnicima koji imaju interes i bave se finansijskom i ekonomskom analizom i planiranjem.

Iz Agencije smatraju da će ove knjige biti od koristi najprije djelatnicima u makroekonomskom planiranju i upravljanju na svim nivoima društvenog uređenja te menadžmentu privrednih društava, poslovnim asocijacijama, predstavnicima medija, te stručnoj, naučnoj i istraživačkoj javnosti.

Kako je najavljeno, knjige će predstaviti premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalna ministrica finansija Jelka Milićević, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Univerziteta u Sarajevu Džafer Alibegović i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.

Uvodne napomene o mogućnostima i značaju FIA-e kao pouzdanog izvora podataka i informacija dat će direktor FIA-e Esad Mahmutović.