FILMSKI PROGRAM

FILMSKI PROGRAM

U programu TV Slon i TV Mreže svako veče gledajte hit filmove.

 

U četrvrtak, 22. juna u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Austin Powers u Goldmemberu”.

Uloge: Mike Myers, Beyoncé Knowles, Seth Green

Režiser: Jay Roach

Žanr: Akcija, komedija, avantura

Sinopsis filma:

Austin Powes (Mike Myers) vraća se u završetku trilogije ove James Bond parodije u kojoj mu se, uz stare neprijatelje, pridružuje atraktivna pjevačica Beyoncé Knowles.

Prošle su tri godine otkako je Austin Powers, međunarodni špijun, susreo svog zakletog neprijatelja, Dr. Evila, no nakon što Dr. Evil i njegov klon, suučesnik Mini Me pobjegnu iz zatvora, Austin je ponovno u akciji spašavanja svijeta od “Dr.-a Zla”

Zajedno s tajanstvenim Goldmemberom Dr. Evil smišlja plan putovanja kroz vrijeme koji će mu omogućiti da zavlada svijetom. Plan uključuje i otmicu Nigela Powersa, Austinovog oca i najpoznatijeg engleskog špijuna.

U potjeri za zločincima Austin Powers (Mike Myers) posjećuje 1975. i udružuje se sa starom ljubavi, Foxxy Cleopatrom (Beyoncé Knowles), otmjenom i snalažljivom detektivkom. Zajedno moraju pronaći način da spase Niglea i osujete prljave planove Dr. Evila i Goldmembera.

 

U petak, 23. juna u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Klika”.

Režiser: Michael Lembeck

Uloge: Elizabeth McLaughlin, Ellen Marlow, Sophie Anna Everhard

Žanr: Komedija

Sinopsis filma:

Jedino što je teže od ulaska je … ostajanje! Nakon što se trinaestogodišnjakinja Claire Lyons preseli u drugi grad, ona postaje “nova cura” u školi i zbog čega će se naći na meti najpopularnijih cura.

Ovaj tinejdžerski film priča je o sedam tinejdžerica koje, zajedno sa svojom moćnom družinom poznatom pod nazivom “Odbor lijepih”, vladaju ekskluzivnom školom za djevojke u New Yorku. Njihova je družina posebno izbirljiva kada je riječ o izboru s kime će se družiti, no kada se neugledna učenica Claire doseli u gostinjsku kuću jedne od djevojaka iz posebnog društva, njihovo će zgražanje na kraju prijeći u suosjećanje jer će neke od njih početi shvatati da dobrog prijatelja ne čini moderna odjeća.