FILMSKI PROGRAM

FILMSKI PROGRAM

U programu TV Slon i TV Mreže svako veče gledajte hit filmove.

 

U nedjelju, 24. septembra u 21:00 sat u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Prokletstvo Pink Panthera”.

 • Uloge: David Niven, Robert Wagner, Herbert Lom
 • Režiser: Blake Edwards
 • Žanr: Komedija, krimi, misterija

Sinopsis filma:

Drugi Pink Panther film snimljen nakon smrti Petera Sellersa

Najpoznatiji istražitelj na svijetu, inspektor Jacques Clouseau, još uvijek se smatra nestalim. Francuska policija želi uz pomoć super računala pronaći drugog najboljeg svjetskog detektiva, koji bi ušao u trag nestalom inspektoru.

Ali inspektor Dreyfuss (H. Lom), koji mrzi Clouseaua, izmjeni program, koji sada umjesto najboljeg traži najgoreg svjetskog detektiva.

Pronađen je Clifton Sleigh (T. Wass) iz New Yorka, koji zadovoljava sve zadane parametre. Clifton kreće u potragu za inspektorom. Ispitujući njegove nekadašnje prijatelje i suradnike, vrlo brzo dokazuje da je jednako nespretan kao i njegov prethodnik.

Jedan od tragova dovodi ga do grofice Chandre (J. Lumley). Clifton ne sluti koliko je blizu svojem cilju jer se Clouseau, sad s izmijenjenim licem nakon plastične operacije (R. Moore), skriva zajedno s ukradenim dijamantom upravo kod nje…

U nedjelju, 24. septembra u 23:00 sata u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Ako ostanem”.

 • Uloge: Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley
 • Režiser: R.J. Cutler
 • Žanr: Drama, fantazija, muzički

Sinopsis filma:

Život uspješne mlade djevojke u jednom trenutku u potpunosti će se promijeniti

Sedamnaestogodišnja Mia (Moretz) imala je sve u životu: divnu porodicu, dečka koji ju obožava i perspektivnu budućnost. Dok razmišlja o izboru koji mora učiniti, važući između školovanja na Julliardu koje uključuje napuštanje porodice i dečka, jednog snježnog jutra sve će se promijeniti.

Mia i njezina porodica sjest će u automobil nakon čega ništa više neće biti isto…

U ponedjeljak, 25. septembra u 22:40 sati u programu TV Slon i TV mreže gledajte film ”Samo igra”.

 • Uloge: Al Pacino, Dennis Quaid, Cameron Diaz
 • Režiser: Oliver Stone
 • Žanr: Drama

Sinopsis filma:

Tony D'Amato (Pacino), glavni je trener Miami Sharksa, fudbalske ekipe koja je osvojila dva prvenstva, i očajnički želi svoj gubitnički tim podignuti na noge.

Vođa napada iskusni je Jack Rooney (Dennis Quaid) koji se povrijedio, a i nije u najboljoj formi. Willie Beamen (Jamie Foxx) vodi ekipu do doigravanja.

Zbog odanosti Rooneyju D'Amato ga vraća u igru, što razljuti vlasnicu ekipe, mladu i agresivnu Christinu Pagniacci (Cameron Diaz).

D'Amato je pod pritiskom i razočaran te mora pobijediti pod svaku cijenu ili će njegovoj karijeri doći kraj.

U utorak, 26. septembra u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Odmorište 2: Ne osvrći se”.

 • Uloge: Richard Tillman, Jessie Ward, Graham Norris
 • Režiser: Shawn Papazian
 • Žanr: Horor, triler

Sinopsis filma:

Prije godinu dana, tajanstveni manijak s odmorišta, na okrutan način ubio je dvoje mladih turista, Jess i Nicole.

Sada troje novih putnika, među kojima se nalazi i vojni veteran Tom Hilts, brat ubijenog Jessea, ništa ne sumnjajući, dolaze tražiti nestali dvojac.

Vodnik Tom Hilts (Richard Tillman) vraća se u svoje rodno mjesto kako bi konačno otkrio što se desilo njegovom bratu Jesseu, koji je prije točno godinu dana nestao na putu prema Kaliforniji.

Tomu se u ovoj potrazi pridružuje njegova djevojka Marilyn (Jessie Ward) i njegov najbolji prijatelj Jared (Graham Norris).

Nažalost, ovaj će trojac otkriti i više nego što su očekivali zbog čega se nađu na meti ubice u žutom kamionu.

U srijedu, 27. septembra u 22:40 sati u programu TV Slon i TV mreže gledajte film ”Otis”.

 • Uloge: Tarah Paige, Bostin Christopher, Ashley Johnson
 • Režiser: Tony Krantz
 • Žanr: Komeija, triler, horor

Sinopsis filma:

“Otis”, krvava horor komedija reditelja Tonyja Krantza na brutalan način satirizira život u američkom predgrađu te medijsku opsjednutost nasiljem i zločinom.

Zvijezda filma je Bostin Christopher, kojem je ovo dugometražni debi, dok je posebno zapažen Daniel Stern kao glava porodice Lawson.

Život u predgrađu malog američkog gradića pretvorio se u noćnu moru. Zastrašujući serijski ubica otima tinejdžerke kako bi ispunio svoje poremećene fantazije.

Iako mu se za petama nalaze snage FBI-a, koje predvodi agent Hotchkiss, istraga i dalje ne daje rezultate.

Međutim, ubicina posljednja žrtva, šarmantna Riley Lawson, uspije nadmudriti svog uznika i stupi u kontakt sa svojom porodicom.

Shvativši da im se ovakva prilika više neću pružiti bijesni članovi porodice Lawson odluče posjetiti ubicu kako bi konačno na svojoj koži osjetio bol koju je nanio žrtvama.

U četvrtak, 28. septembra u 22:40 sati u programu TV Slon i TV mreže gledajte film ”Ljubav nema pravila”.

 • Uloge: Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves
 • Režiser: Nancy Meyers
 • Žanr: Komedija, romantika

Sinopsis filma:

“Ljubav nema pravila” rediteljice i scenaristice Nancy Meyers zabavna i simpatična priča o muškarcu koji odbija odrasti, ali koji nikako ne shvata da mlad može ostati samo u društvu svojih vršnjaka.

Iako već u šestom desetljeću života, njujorški muzički mogul Harry Langer (Jack Nicholson) ima libido mladića stoga je neprestano u društvu lijepih mladih djevojaka. Ali na jednom od svojih spojeva Harry doživi srčani udar, i to baš u kući djevojkine majke.

Dok ga njeguju djevojka Marin (Amanda Peet), njena majka Erica (Diane Keaton) i zgodni mladi doktor Julian (Keanu Reeves), Langer će doživjeti neočekivan i dotad nevjerojatan preokret – shvatit će kako ga privlače i žene njegovih godina!

U petak, 29. septembra u programu TV Slon i TV Mreže u 22:40 sati gledajte film ”21 Jump Street”.

 • Uloge: Jonah Hill, Channing Tatum, Ice Cube
 • Režiser: Phil Lord, Christopher Miller
 • Žanr: Akcija, komedija, krimi

Sinopsis filma:

Odred mladolikih policajaca ubačen je u srednju školu kako bi stali na kraj moćnom dileru

Schmidt (J. Hill) i Jenko (C. Tatum) ravno iz škole otišli su na policijsku akademiju i sreli se ponovno kad su postali partneri. Mladi su i izgledaju kao srednjoškolci pa imaju zadatak infiltrirati se u krugove prodavača droge ne bi li otkrili tko prodaje sintetičku drogu učenicima…

Snimljen prema istoimenoj, vrlo popularnoj televizijskoj seriji iz 80-tih, Sonyjev film 21 Jump Street govori o posebnoj jedinici mladolikih policajaca koji odlaze na tajni zadatak: ubacivanje u srednju školu u kojoj kontroliraju kriminalne aktivnosti među mladima…