FILMSKI PROGRAM

FILMSKI PROGRAM

U programu TV Slon i TV Mreže svako veče gledajte hit filmove.

 

U srijedu, 22. novembra u 22:40 sati na TV Slon gledajte film ”Kontakt”.

 • Uloge: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt
 • Režiser: Robert Zemeckis
 • Žanr: Triler, drama SF

Sinopsis filma:

Još odmalena Eleanor (Jodie Foster) je bila zainteresirana za komunikaciju s bićima iz svemira.

Glavni čovjek koji ju je na to poticao bio je njen otac. Nakon njegove smrti Eleanor nastavlja svoj studij te diplomira vođena mentorstvom doktora Davida Drumlina (Tom Skeritt), te joj se pruža prilika da radi kao stručnjak, proučavajući komunikaciju sa svemirom u Puerto Ricu.

Tamo se upoznaje s Kentom (William Fichtner), slijepim istraživačem, koji joj pomažem pri slušanju raznih signala te Palmerom (Matthew McConaughey), studentom kršćanske teologije, koji piše knjigu o efektima znanosti na Treći svijet.

Eleanor i Palmer započnu romantičnu vezu, koja se prekine, kada doktor Drumlin odluči ugasiti projekt.

Eleanor je tada prisiljena sama smoći sredstva da bi i dalje mogla proučavati zvukove, koje čuje. Nakon što pronađe novog financijera, te počne opet istraživati u Novom Meksiku, doktor Drumlin opet odluči zatvoriti program, no tada Eleanor čuje signal sa zvijezde te smatra da je na tragu velikog otkrića.

Unatoč preziru svojih kolega, dr. Eleanor uporno prisluškuje svemir. Jednog jutra začuje tajanstveni signal.

Dok se svjetski znanstvenici otimaju tko će dešifrirati poruku , Eleanor se mora izboriti kako bi postala jedina izaslanica Zemlje na putovanju, koje nema uporište ni u praksi ni u teoriji, a njeno otkriće zaintrigira i Nacionalnu sigurnosnu agenciju, vođenu Michaelom Kitzom James Woods.

Tražeći potporu, obrati se svom jedinom savezniku, bivšem ljubavniku, vjerskom učenjaku i važnom vladinom savjetniku Palmeru, Razdvojeni različitim vjerovanjima, ujedine se u svojoj strasti prema znanju i istini.

U četvrtak, 23. novembra u 22:40 sati na TV Slon gledajte film ”Dan obuke”.

 • Uloge: Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn
 • Režiser: Antoine Fuqua
 • Žanr: Triler, Drama, Kriminalistički

Sinopsis filma:

Fantastičan akcijski triler “Dan obuke” redatelja Antoinea Fuque jedan je od rijetkih žanrovskih naslova koji u svome žarištu ima klasičan dramski sukob suprotstavljenih poimanja svijeta.

Ethan Hawke, kao principijelni idealist, i Denzel Washington, kao životom uništen i potkupljiv policajac koji u svemu traži samo svoju korist, briljiraju, kako u izvrsno režiranim akcijskim, tako i u intenzivnim dramskim scenama.

Jedina opasnost veća od prelaska granice između zakona i kriminala, policajac je koji ju gazi. Denzel Washington i Ethan Hawke povest će nas ulicama Los Angelesa, preplavljenim drogom, gdje uobičajena poimanja dobra i zla najčešće predstavljaju smrtonosnu zabludu.

Mladi idealist Jake Hoyt (Ethan Hawke) želi postati agent za narkotike policije Los Angelesa, te spriječiti dilere da neometano prodaju drogu na ulicama, ali to će mu za rukom izgleda poći iznimno teško jer 24 sata svoje obuke mora provesti s agentom Alonzom Harrisom (Denzel Washington).

Harris je veteran, u Odjelu za narkotike već više od desetljeća, a njegove su metode, blago rečeno, tijekom vremena postale upitne, ako već ne i otvoreno korumpirane.

Kako dan prolazi, Hoyt tim metodama svjedoči iz prve ruke, dok ga do ludila dovodi razmišljanje o tome tko je u cijeloj priči pravi krivac i gdje se to točno kriju odgovori.

Sjajne uloge Ethan Hawkea i Denzela Washingtona, prepoznala je i Američka filmska akademija, koja je Washingtona nagradila Oscarom za najbolju mušku ulogu 2001. godine, dok je Hawke zaradio nominaciju u kategoriji sporednih glumaca.

Uz njih, u ovoj priči o poljuljanim koncepcijama zakona i pravde nastupaju i Scott Glenn i Tom Berenger, kao i slavni reperi Dr. Dre i Snoop Dogg, koji svojim statusom filmu pridaju dodatne doze autentičnosti.

U petak, 24. novembra u 22:40 sati na TV Slon gledajte film ”Rocky V”.

 • Uloge: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young
 • Režiser: John G. Avildsen
 • Žanr: Drama, sportski

Sinopsis filma:

Rocky (S. Stallone) se mora suočiti sa svojim učenikom, mladim i perspektivnim bokserom

Rocky se suočava s protivnikom kojega je zavolio kao rođenog sina, svojim učenikom, mladim boksačem Tommyjem Gunnom. Ni pred najvećim iskušenjem, Rocky ne pokazuje strah i nikada ne odustaje pred teškim izazovima.

Najpoznatiji filmski bokserski prvak, Rocky Balboa (Sylvester Stallone), ostaje bez novca zbog nesposobnosti ženinoga brata i svog prijatelja Pauliea.

Njegova životna situacija se dodatno zamrsi kad dozna da je, nakon borbe za titulu prvaka u Moskvi i prošlih ozljeda, zadobio teško oštećenje mozga. Liječnici su zabrinuti za njegovo zdravlje i život te mu preporučuju da se više ne bori u ringu.

Rocky ubrzo proda kuću i s obitelji se vraća u svoj stari kvart. Ondje trenira Tommyja Gunna (Tommy Morrison), mladog i perspektivnog boksača. Tommy se pokazuje nezahvalnim učenikom i nezadovoljan napušta Rockyja.

Pod okriljem promotora Dukea (Tony Burton) ubrzo osvaja titulu koju želi, ali s titulom nije dobio i željeni ugled. Jedino što mu se čini dovoljno izazovno je meč protiv legendarnog Rockyja.

Izaziva Rockyja na borbu, ali kako se on povukao iz profesionalnog boksa, njih dvojica će se morati suočiti u uličnoj borbi koja može ozbiljno ugroziti Rockyjev život.

U subotu, 25. novembra u 21:00 sati na TV Slon gledajte film ”Legenda o Johnnyju Lingu”.

 • Uloge: George Henare, Rawiri Paratene, Joe Folau
 • Režiser: Steven Ramirez
 • Žanr: Akcija, avantura

Sinopsis filma:

Šta biste napravili da se rodite kao kralj, a da to ni ne znate?

S vremenom za sve nevolje koje se dogode bude optužen Tama i uskoro ga izopće iz plemena i pošalju da živi sa najsiromašnijim ljudima na otoku – Mahanom i njenim ocem koji pije. Mahanu smatraju ružnom i nepoželjnom no Tama se s tim ne slaže.

Kako odrasta, Tama odluči otići s otoka i napravi splav. Pri odlasku obeća Mahani kako će se vratiti po nju čim uzmogne. Srećom, doplovi do otoka legendarnog Johnnyja Linga, najbogatijeg trgovca na otoku.

Nakon što godinama radi za njega, Tama nauči puno o životu i sebi samom i još ima samo jedan san: ispuniti obećanje koje je dao Mahani.

U subotu, 25. novembra u 22:40 sati na TV Slon gledajte film ”Sati očaja”.

 • Uloge: Mickey Rourke, Anthony Hopkins, Mimi Rogers, Lindsay Crouse
 • Režiser: Michael Cimino
 • Žanr: Krimi, drama, triler

Sinopsis filma:

Triler o imućnim supružnicima pred razvodom u čiju kuću upadne bjegunac pred zakonom i njegovi pomagači.

Nakon što mu sud odbije mogućnost pomilovanja, psihotični kriminalac Michael Bosworth (Mickey Rourke) uz pomoć svoje odvjetnice Nancy Breyers (Kelly Lynch) zaljubljene u njega, pobjegne iz istražnog zatvora i počne planirati bijeg iz zemlje. Bosworthu je cilj stići do Meksika, a pomagači su mu mlađi brat Wally (Elias Koteas) i bratov ljubavnik Albert (David Morse). No, za prelazak im granice treba poveća svota novca, pa Bosworth, iščekujući Nancy, sa svojim sudionicima u bijegu upadne u kuću imućne obitelji Cornell čiji su supružnici Tim (Anthony Hopkins) i Nora (Mimi Rogers) upravo pred razvodom.

Njihovo dvoje djece različito doživljavaju bračni slom svojih roditelja: kći tinejdžerica May (Shawnee Smith) za sve krivi oca, dok se njen mali brat Zack (Danny Gerard) veseli svakom očevom dolasku. Međutim, nakon upada uljeza u njihovu kuću četveročlana se obitelj Cornell naglo zbliži i predvođena Timom počne smišljati načine kako dojaviti policiji što im se dogodilo. Istodobno, policijska.