FILMSKI PROGRAM

FILMSKI PROGRAM

U programu TV Slon i TV Mreže svako veče gledajte hit filmove.

 

U srijedu, 26. aprila u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Maverick”.

Režiser: Richard Donner

Uloge: Mel Gibson, Jodie Foster, James Garner

Žanr: Akcija, Komedija

Sinopsis filma:

Maverick (M. Gibson) je kockar koji voli varati, ali bježi od sukoba. Cilj mu je nastupiti na velikom pokeraškom turniru koji počinje krpz nekoliko dana, ali mu za učešće nedostaje tri hiljade dolara. Udružuje se sa ženom kockaricom, lijepom, lukavom i pohlepnom Anabelle (J. Foster), kojoj ne smije vjerovati.

 

U četvrtak, 27. aprila u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”John Q”.

Režiser: Nick Cassavetes

Uloge: Denzel Washington, Robert Duval, James Woodsr

Žanr: Drama

Sinopsis filma:

Sin Johna Quincyja Archibalda (Denzel Washington), Michael, kolabira igrajući bejzbol, što je posljedica srčane mane. U bolnici John saznaje kako je jedina nada njegovu sinu što brža transplantacija, ali i poraznu činjenicu kako je riječ o iznimno skupom zahvatu koje njegovo osiguranje ne pokriva. Nemajući izlaza iz nastale situacije te osjećajući kako i njegov život zajedno sa sinovim polako nestaje, John se odlučuje na očajnički potez. Hvata se oružja te uzima taoce u bolničkoj čekaonici. Isprva neprijateljski nastrojeni prema čovjeku koji ih lišava slobode i mogućnosti liječenja, jer su mnogi od njih teški bolesnici, taoci s vremenom počinju sve jasnije razumijevati čovjeka koji je spreman na sve kako bi spasio svoga sina.

 

U petak, 28. aprila u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Harry Potter i Kamen Mudraca”.

Režiser: Chris Columbus

Uloge: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes

Žanr: Avantura

Sinopsis filma:

Ovaj pustolovni obiteljski film nastao je prema prvome dječjem romanu književnice J. K. Rowling, a govori o dječaku Harryju Potteru koji na svoj 11. rođendan saznaje da je sin dvoje moćnih čarobnjaka te da i sam posjeduje jedinstvene čarobne moći. Harryja pozivaju u školu čarobnjaštva Hogwarts, gdje se upušta u životnu pustolovinu. U Hogwartsu pronalazi dom i obitelj koju nikad nije imao. Robin Williams je htio glumiti u ovom filmu i to bez honorara, međutim ulogu ipak nije dobio.