FILMSKI PROGRAM

FILMSKI PROGRAM

U programu TV Slon i TV Mreže svako veče gledajte hit filmove.

 

U četvrtak, 15. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV mreže gledajte film ”Promašaj/Misfire”.

Žanr: akcija

Glavne uloge: Gary Daniels, Vannessa Vasquez, Michael Greco

Sinopsis filma:

Radnja filma je skoncentrisana na iskusnog, neustrašivog DEA agenta, Cola, koji kreće u borbu sa narko kartelima na granicama Meksika, kada otkrije da mu je bivšu ženu oteo harizmatični narko bos i da je drži negdje u Tihuani.

U petak, 16. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV mreže gledajte film ”Povratak Pink Pantera / The Return of the Pink Panter”.

Glavne uloge: Peter Sellers, Christopher Plummer, Catherine Schell

Žanr: kriminalisitički, komedija

Režija: Blake Edwards

Sinopsis filma:

Slavni dijamant zvan Pink Panter ponovno je ukraden, ovaj put iz nacionalnog muzeja u Lugašu. Lopov pobegne čuvarima muzeja, no ostavlja vizitku: belu rukavicu sa zlatno izvezenim monogramom “P”. Istragu vodi pukovnik Šarki iz tajne policije, no šah od Lugaša zahteva da se pozove i inspektor Žak Kluzo, koji je trenutno suspendiran sa svog posla u Francuskoj. On je uvjeren da se iza pljačke krije slavni Fantom.

U subotu, 17. februara u 21:00 sat u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”22 Jump Street”.

Glavne uloge: Jonah Hill, Chaning Tatum, Ice Cube

Režija: Phil Lord, Chrisopher Miller

Sinopsis filma:

Jonah Hill i Channing Tatum spremni su za novi tajni zadatak u urnebesnoj komediji “22 Jump Street”. Ovoga puta njihova misija ih vodi na fakultet gdje će pokušati stati na kraj tajanstvenom narko bossu.

Nakon što su prošli kroz srednju školu (dvaput), policajce Schmidta i Jenka očekuju velike stvari nakon što preuzmu tajni zadatak i nađu se na lokalnom fakultetu. Ali nakon što Jenko upozna svoju srodnu dušu u atletskom timu, a Schimdta preokupiraju predavanja boemske umjetnosti, obojica započinju ozbiljno preispitivati svoje partnerstvo.

Ubrzo se njih dvojica neće samo susresti s problemom rješavanja slučaja zbog kojeg su uopće došli na fakultet – već će morati otkriti posjeduju li volju i želju da stupe u prijateljski odnos kakav imaju stariji, ozbiljni ljudi. Ako uspiju nadvladati adolescenciju i iz mladića postanu muškarci, odlazak na fakultet bi mogla biti najbolja stvar koja im se ikada dogodila.

U subotu, 17. februara u 23:00 sata u programu TV Slon i TV mreže gledajte film ”Ride”.

Žanr: komedija, drama

Glavne uloge: Helen Hunt, Brenton Thwaites, Luke Wilson, Jay Russell

Sinopsis filma:

Uštogljena majka dolazi u Kaliforniju kako bi pronašla svog sina koji je napustio školu i odlučio u potpunosti se posvetiti surfanju. Ona će pokušati naučiti surfati kako bi shvatila što to u tome toliko osvaja njenog sina. Nije ni svjesna u kakvu će ju avanturu to na kraju odvesti.

U nedjelju, 18. februara u 21:00 sat u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Vrati mi se / Return to Me”.

Žanr: komedija, drama, romansa

Uloga: David Duchovny, Minnie Driver, Carroll O'Connor |

Sinopsis filma:

Bob Rueland (David Duchovny) je arhitekt kojem supruga iznenada tragično strada u jednoj automobilskoj nesreći. U međuvremenu obitelj i prijatelji su odušavljeni viješću što će njihovoj teško bolesnoj Grace Briggs (Minnie Driver) ipak biti presađeno srce od novog donatora. Igrom sudbine ožalošćeni Bob nakon godine dana upozna Grace kojoj je presađeno srce njegove preminule supruge…

I dok se zaljubljeni bračni par priprema za vrlo važnu večeru, oni i ne slute kako će se večer završiti gubitkom voljene supruge. U isto vrijeme, u bolnici jedna mlada žena, Grace Briggs (Minnie Driver) će umrijeti ukoliko joj se ne presadi novo srce. Poslije godinu dana, ožalošćeni muž Bob Rueland (David Duchovny) sureće Grace kojoj je presađano srce njegove žene, zaljubljuje se u nju, ali on nije sada siguran tko je zapravo ta žena u koju se zaljubljuje.

U nedjelju, 18. februara u 23:00 sata u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Dnevnici zombija / The Zombie Diaries”.

Žanr: horror, sf

Glavne uloge: Scott Ainslie, Toby Bowman, Victoria Summer

Početkom 21. stoljeća, širom svijeta počeo se pojavljivati nepoznati virus. Virus reanimira mrtva ljudska tijela. Sve veći broj reanimiranih mrtvih počinje napadati žive ljude i hraniti se ljudskim mesom. Preživjelima se mora organizirati obrana, jer će uskoro biti preplavljeni oživljenim mrtvacima, ali tu su veliki problem i njihove međusobne trzavice. Engleska ima najviše problema, jer se virus jako brzo širi, a ljudi su neorganizirani i nespremni za ono što dolazi.

U ponedjeljak, 19. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Sati očaja/Desperate hours”.

Žanr: triler, drama, krimi

Glavne uloge: Mickey Rourke, Anthony Hopkins, Mimi Rogers, Lindsay Crouse, Kelly Lynch, Elias Koteas, David Morse, Shawnee Smith

Sinopsis filma:

Michael Bosworth (Mickey Rourke) poremećeni je kriminalac koji čeka suđenje. Kako bi izbjegao dugu zatvorsku kaznu koja ga sigurno očekuje, on odluči da zavede svoju advokaticu, Nancy Brayers (Kelly Lynch), koja ne uspjeva da odoli čarima ovog okrutnog muškarca. Naivna Nancy pomogne Michaelu u bijegu, ali on je napušta zbog čega Nancy zavši u rukama vešte agentice FBI-a, Brende Chandler (Lindsay Crouse).

U utorak, 20. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Dnevnik plaćenog ubice / Diary of a Hitman”.

Žanr: triler drama

Glavne uloge: Forest Whitaker, Peter White, Sherilyn Fenn, James Belushi

Sinopsis filma:

Deker je plaćeni ubica, koji je na svom posljednjem zadatku. Mora da ubije ženu svog klijenta,  ali počne da se dvoumi oko izvršenja. Što duže oklijeva, to mu je teže da izvrši zadatak.

U srijedu, 21. februara u 22:40 sti u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Orkanski visovi/Wuthering Heights”.

Žanr: drama, romantika

Glavne uloge: Juliette Binoche, Ralph Fiennes, Janet Mc Teer, Sophie Ward

Sinopsis filma:

Ralph Fiennes glumi Heathcliffa, mladića, kojeg je kao malog usvojio bogati zemljoposjednik Earnshaw. Tokom odrastanja Heathcliff se zaljubljuje u Earnshawu kćerku Cathy (Juliette Binoche), ali njen brat Hindley nikako ga ne želi prihvatiti kao dio porodice. Nakon očeve smrti, Hindley proglašava Heathcliffa slugom i tako onemogući Cathy da se uda za njega, jer bi to bila velika sramota za porodicu. Kada Cathy biva prisiljena da se uda za drugog čovjeka, Heathcliff napusti imanje,čini se zauvijek. Ipak, mnogo godina kasnije, vraća se sa željom da se osveti Cathyinoj porodici…

U četvrtak, 22. februara u programu TV Slon i TV mreže gledajte film ”Djevojke iz visokog društva/Uptown Girls”.

Žanr: komedija

Glavne uloge: Brittany Murphy, Dakota Fanning, Marley Shelton, Donald Faison

Sinopsi filma:

Dražesno erotična i moderna newyorška djevojka Molly Gun kćerka je pokojne rock zvijezde, te je nakon smrti roditelja u avionskoj nesreći, kao bogata nasljednica živjela iznimno udobnim životom.

Međutim, Mollyn menadžer ukrade joj sav novac s bankovnog računa, te je ona prisiljena prvi put u životu početi raditi. Tako postane dadilja svojeglave djevojčice Ray, kćerke menadžerice u muzičkoj industriji. Istodobno se zaljubi u mladog kantautora Neala…

U petak, 23. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Pink Panther ponovo napada/The Pink Panther Strikes again”.

Žanr: komedija

Glavne uloge: Peter Sellers, Herbert Lom, Burt Kwouk

Režija: Blake Edwards

Sinopsis filma:

Bivši glavni inspektor Dreyfuss (H. Lom) provodi već treću godinu u lječilištu nakon što ga je nespretni inspektor Clouseau (P. Sellers) doveo do živčanog sloma. Kad se čini da je ozdravio, treba izaći pred komisiju koja mora odobriti otpuštanje iz bolnice…

Na nesreću baš taj dan inspektor Clouseau odluči ponovno posjetiti starog “prijatelja”. Njegov posjet, naravno, opet izbaci iz takta jadnog Dreyfussa i upropaštava njegovu priliku za izlazak iz bolnice. Potpuno izluđen, Dreyfuss pobjegne iz bolnice i odluči osvetiti se Clouseau koji je u međuvremenu preuzeo i njegov stari posao zapovjednika policije.

Oko sebe okuplja poznate kriminalce koji otimu izumitelja opasnih smrtonosnih zraka, dr. Huga Fassbendera (R. Vernon) i njegovu kćer, te ucjenjuje vlade svih država da će uništiti svijet ako mu ne predaju inspektora Clouseaua. Clouseau se odjednom nađe na meti mnoštva plaćenih ubojica, ali im opet, zahvaljujući svojoj sretnoj zvijezdi, svaki put uspijeva izmaći. Među potencijalnim je ubojicama i lijepa Ruskinja Olga (L.-A. Down) koja se zaljubi u njega.