Filmska potjera u Tuzli: Uhapšeno sedam osoba, povrijeđena dva policajca

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Sedam osoba je uhapšeno, a dva policajca zadobila su lakše tjelesne povrede u sinoćnjoj potjeri u Tuzli. Kako je saopćeno iz MUP-a TK u srijedu u ponoć, u Tuzlanskom naselju Irac službenici PS Zapad nakon uočenog prekršaja pokušali da zaustave automobil marke Škoda Octavija-karavan, čiji je vlasnik E. B. iz Tuzle.

No, vozač se nije zaustavio na naredbe policije i nastavio je voziti. Nastupila je potjera sve do Bukinja, kada je suvozač u Škodi kroz prozor automobila otvorio vatru na policiju. Tada su se potjeri prikljulčili i službenici Jedinice za specijalnu podršku MUP-a TK i uspjeli zaustaviti odbjeglog vozača na putu u Lipnici.

Iz vozila su izašla četiri nepoznata muškarca, a jedan od njih bacio je pištolj koji je kasnije pronađen u travi. Dok su suvozači izlazili iz vozila, vozač Škode uspio je pobjeći u svom automobilu. No, policija ga je uspjela presresti u drugom vozilu kojim je upravljao Z. K. (22), a na mjestu suvozača se nalazio upravo odbjegli vozač B.B.(21), oba iz Tuzle.

U ovoj policijskoj akciji u kojoj su nakon slijetanja automobila s ceste povrijeđena i dva policajca koja su učestvovali u potjeri uhapšeni su i: S. M.(36) iz Tuzle, dva 16-godišnjaka i jedan 17-godišnjak, kao i A. D. (19) iz Tuzle, kojeg je policija presrela u odbjegloj Škodi u mjestu Plane. T

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, dok potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja poduzimaju službenici OKP PU Tuzla.