FINconsult: Dodjela certifikata učesnicima edukacije za vođenje poslovnih knjiga

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Edukativno-konsultantska kuća FINconsult u prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra upriličila je svečanost dodjele certifikata 31. generaciji učesnika edukacije za vođenje poslovnih knjiga. Tridesetak osoba steklo je znanja i vještine u radau u finansijskom, materijalnom i robnom knjigovodstvu, blagajničkom poslovanju, PDV evidencijama, finansijskim izvještajima i sačinjavanju poreznih prijava. Sada su spremni za vođenje poslovnih knjiga privrednih društava i obrtnika.

”Ovdje se radi o višestrukim koristima, te osobe su konkurentnije na tržištu rada, oni ovim stiču ona znanja i vještine koje su prepoznate na tržištu rada, podigli su nivo svoje stručne kompetencije u obavljanju tih poslova. Imaju bolje, plaćenije, sigurnije poslove i mogućnost za otvaranje i pokretanje vlastitog biznisa kroz otvaranje računovodstvenih servisa”, kaže dr.sc. Ismet Kalić, direktor Edukativno-konsultantske kuće FINconsult.

Učesnici edukacije zadovoljni su prikazanim i naučenim tokom ove vrste obrazovanja. Kažu da je ovo bila nadogradnja na već stečena teorijska znanja.

”Smatram da je ulaganje u sebe i svoje znanje najbolja investicija, tako da bih svima preporučila da upišu edukaciju, jer vam zaista omogućava praktična znanja i korištenje tih vještina”, navodi Zorana Teofilović, učesnica edukacije.

Učesnica edukacije Džana Čaušević kaže da je zadovoljna edukacijom i nada se da će joj korisiti u budućnosti jer je poboljšala svoja znanja i vještine.

FINconsult će u narednom periodu organizovati edukaciju za sticanje zvanja certificirani računovođa i ovlašteni revizor.

”To je obuka koja će ići u septembru i oktobru. Već prijave idu do kraja augusta putem naše web stranice. To je edukacija za sve one osobe koje imaju uslove da mogu steći zvanje certificirani računovođa koji je opet postao standard za sve one koji su u biznisu, pogotovo za one koji se bave finansijama i računovodstvom”, ističe Kalić.

Nakon toga ponovo će uslijediti edukacija za vođenje poslovnih knjiga. Održat će se u periodu od novembra 2019. do januara 2020. godine.