FINconsult – Online obuka za sticanje zvanja certificirani računovođa i ovlašteni revizor

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Edukativno-konsultantska kuća FINconsult izvršila je pripreme za realizaciju online nastave (predavanja i vježbe) za sticanje zvanja certificirani računovođa (CR), kao i online nastave za sticanje zvanja ovlašteni revizor (OR).

Online prijave su u toku na: www.finconsult.ba

U skladu sa Odlukom Komisije za računovodstvo i reviziju Bosne i Hercegovine, obuka će trajati do kraja maja, dok će ispitni rok za stjecanje profesionalnih zvanja, biti održan od 8 – 12.juna 2020. godine.

POHAĐAJTE NAJKORISNIJU I NAJISPLATIVIJU EDUKACIJU.

CILJ EDUKACIJE

Pripremiti kandidata za uspješno polaganje ispita i osposobiti za obavljanje poslova finansijsko-računovodstvene profesije.

VIŠESTRUKA KORISNOST

 • Savladavanje materije po predmetima (Programu) u vrlo kratkom periodu.
 • Značajno se povećavaju šanse za prolazak na ispitima.
 • Smanjuje potrebu za iščitavanjem obimne literature predviđene Programom.
 • Podrška u polaganju ispita sve dok se ne polože (u obavezi smo da pružamo podršku kandidatu kroz ponovno slušanje predavanja i vježbi, dok se ispiti ne polože).
 • Podrška u budućem radu kandidata po izvršenom certificiranju.

KONCEPT RADA

 • Jedinstven koncept rada koji predstavlja spoj teorije i prakse.
 • Edukacija se sastoji od interaktivnog predavanja i vježbi sa zadacima.
 • Kroz prezentacioni materijal koji se šalje poštom, učesnicima obuke (urađen u Power Point-u) predavači daju odgovore na okvirna pitanja iz datog predmeta (online nastava).
 • Kroz vježbe se obrađuju zadaci koji su bili na ispitima i zadaci za koje se očekuje da bi mogli biti na narednim ispitima (online nastava), dok se printani materijal sa zadacima šalje poštom.

PREDAVAČI

Predavači angažovani na edukacijama su eksperti, profesori i stručnjaci iz prakse, sa dugogodišnjim iskustvom na ovim edukacijama, koji predstavljaju autoritete u naučnim oblastima predviđenim novim Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u BiH, koji je donijela Komisija za računovodstvo i reviziju BiH, a u primjeni je od 01.01.2020.

PROLAZNOST

Prema zvaničnim podacima, prolaznost kandidata educiranih u FINconsult-u je iznad prosjeka prolaznosti na ispitima za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u BiH.

CR-Nastava za Certificiranog računovođu (CR) se sastoji iz četiri predmeta sa ukupno 80 časova (20 časova po jednom predmetu: 6 časova predavanja i 14 časova vježbi).

Predmeti:

 1. Primjena upravljačkog računovodstva
 2. Primjena finansijskog menadžmenta
 3. Revizija i sistemi interne kontrole
 4. Finansijsko izvještavanje 2

OR- Nastava za ovlaštenog revizora se sastoji iz pet predmeta sa ukupno 75 časova (15 časova po jednom predmetu).

Predmeti:

 1. Napredno upravljačko računovodstvo
 2. Napredno finansijsko izvještavanje
 3. Napredna revizija
 4. Napredni finansijski menadžment
 5. Strategijski menadžment

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Sarajevo, tel/fax: 033/204-769; 061/963-917
Ul. Asima Ferhatovića br. 2
e-mail: [email protected]

Tuzla, tel.fax.: 035/277-275; 061/963-917
Ul. Armije R BiH 15
e-mail: [email protected]

Prijave online: www.finconsult.ba

Edukativno-konsultantska kuća FINconsult bilježi petnaest godina postojanja i uspješnog rada. Upravo zahvaljujući povjerenju i podršci studenata FINconsult je postao jedna od najrespektabilnijih edukativno-konsultantskih kuća u Bosni i Hercegovini.

Misija FINconsulta temelji se na kontinuiranom stručnom osposobljavanju finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH.

Osnovna djelatnost firme je pružanje usluga edukacija u finansijsko-računovodstvenoj profesiji i usluga poslovnog konsaltinga. Sjedište firme je u Tuzli sa podružnicama u Sarajevu i Srebrenici.

Pohađajte najkorisniju i najisplativiju edukaciju, poručuju iz ove kuće.