15 C
Tuzla
22.03.2023.

FK Sloboda: Dječaci najbolji u Lukavcu, prvo mjesto bez primljenog pogotka

Slobodini mališani rođeni 2014. godine pobjednici su tradicionalnog devetog po redu “ RADNIČKOG KUPA” u organizaciji FK Radnički Lukavac.

Ovo je ujedno jedan od najmasovnijih turnira u BiH. U ukupno 6 generacija nastupilo je 60 ekipa sa područja cijele BiH. Učešće je uzelo i 2014. godište našeg kluba koje je još jednom pokazalo da se radi o izuzetno kvalitetnoj generaciji koja je budućnost našeg tima.

Već u grupnoj fazi pokazali su da su među glavnim favoritima za osvajanje prvog mjesta.  Do finala su došli lepršavom i kvalitetnom igrom, a u finalu su odmjerili snagu sa domaćinom turnira FK Radnički. Pobijedili su minimalnim rezultatom 1:0 i zasluženo podigli pehar najbolje ekipe u svojoj dobnoj kategoriji.

Ovo je našim mališanima bio drugi turnir u dva dana. Jučer u Sapni i danas u Lukavcu postigli su ukupno 30 pogodaka, dok je njihova mreža ostala netaknuta.

Dobri rezultati plod su kvalitetnog rada na treninzima dječaka i trenera Maida Tufekčića i njegovih pomoćnika Maida Jaganjca i Senada Čorića.
Uz ovakvu igru crveno-crnih dječaka, sigurno je da naš klub ima svijetlu budućnost u omladinskom pogonu u godinama koje slijede.
Dječaci će nastaviti trenirati kako bi i u budućnosti nastavili sa odličnim rezultatima, ostvarili nove sportske uspjehe i osvojili nove medalje i pehare.

POSLJEDNJE DODANO