FK Sloboda dočekuje Mladost Doboj Kakanj: Ispunjeni ciljevi za ovu sezonu

FK Sloboda dočekuje Mladost Doboj Kakanj: Ispunjeni ciljevi za ovu sezonu

Objavio: -

Nakon poraza na domaćem terenu od FK Krupa na Vrbasu, fudbaleri Slobode već sutra imaju priliku za popravni. Naime, na Tušnju dočekuju ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja koja je nižerangirana ekipa na tabeli. FK Sloboda bi uz eventualnu pobjedu i poraz Čelika ovu sezonu završila na šestom mjestu.

”Ekipa je to koja je sa nama oko sredine na tabeli imali smo sa njima dva okršaja jedan smo izgubili jedan pobijedili tako da je 1:1. Utakmica koja se igra sutra imamo sve dostupne igrače, nemamo povrijeđenih, kartoniranih. Ova moja ekipa je iskrena čista i poštena i ostvarila je mnogo bodova, kroz rad i trud osvojili smo 38 nestvarnih bodova i zasluge za to imaju moji igrači koji su odigrali fantastično” rekao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda. 

No, situacija u Slobodi nije nimalo dobra. Upravo ovim, zaslužnim momcima plate nisu na vrijeme isplaćene zbog čega su jučer stupili u štrajk. Nakon sastanka sa upravom obaviješteni su da će plate biti isplaćene, kako njima tako i trenerima.

”Na tom sastanku kada smo pričali rekli su da će sve uraditi što je u njihovoj moći da probaju da nam obezbijede sredstva da odemo na odmor zadovoljni. Mogu vam reći da smo zimske pauze  dočekali u besparici. Nadam se da sada to neće dozvoliti, da sada odemo da to bude nagrada” rekao je Perica Ivetić, kapiten FK Sloboda.

A da su zaslužili nagradu pokazuje činjenica da su ne samo osigurali opstanak u ligi, što je bio prvobitni cilj, nego su zauzeli mjesto na sredini tabele. S druge strane, šef stručnog štaba FK Sloboda Zlatan Nalić izrazio je zadovoljstvo proteklim periodom i igrom njegovim igrača, ali je i istakao da se klub mora odrediti da li želi u narednoj sezoni jurišati na plasman u Evropi i trofeje. Samo pod tim uslovom Nalić će ostati na klupi crveno-crnih. No, dok se iščekuje rasplet situacije oko plata, ali i oko utvrđivanja strategije za narednu sezonu igrače Slobode sutra od 17:00 sati na Tušnju očekuje meč sa ekipom Mladosti.