FK Sloboda pojačala prvi tim omladincima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kenin Devedžić, Amar Kovčić i Eldin Hasanbegović novi su fudbaleri prvog tima Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla. Ugovore od tri i po godine, trojica fudbalera iz omladinskog tima Slobode, potpisali su danas, i tako postali prvim dijelom tima kluba sa stogodišnjom historijom.

“Naravno da mi sa ovim ne prestajemo pratiti omladinski pogon je stalna naša briga, stalno su pod pratnjom i drugi fudbaleri i vidjet ćemo jako brzo i neke druge fudbalere koji se tamo istaknu i koji malo iskoče, isto tako potpisivati ugovore i vezati za Slobodu, nećemo im dozvoliti da oni idu u druge klubove, ako vidimo u njima da su potrebni nama” – kazao je Senad Mujkanović, predsjednik FK Sloboda.

Mladi nogometaši nada su nogometa u Tuzli, i sa potencijalom koji imaju uspjeli su upasti u prvi tim Slobode. Svojim profesionalizmom, požrtvovanošću i jakom željom ispunili su svoje snove i konačno će imati priliku zaigrati u prvom timu.

Kenin Devedžić kazao je da je sigurno jedan od ciljeva svakog fudbalera da potpiše ugovor sa matičnim klubom. “Ja sam taj cilj postigao i jedva čekam da osjetim čari profesionalnog nogometa” – kazao je Devedžić.

“Drago mi je što sam potpisao prvi profesionalni ugovor sa Slobodom, to je jako dobar klub. Sa svojom igrom ću još dokazati i za dalje” – istakao je Eldin Hasanbegović.

“Svakako jedan cilj je zaigrati za pravi tim. Svaki igrač iz omladinskog pogona želi da nastupi pred punim Tušnjem, i osjeti čari pravog nogometa” – mišljenja je Amar Kovčić.

Ovo je samo još jedan od pokazatelja da rukovodstvo Slobode želu dati priliku mladim igračima i na taj način stvarati jaku bazu domaćih fudbalera.