23 C
Tuzla
24.07.2024.

FK Sloboda: Produžen sponzorski ugovor sa Pivarom Tuzla, sutra utakmica sa Mladosti

Tuzlanska Sloboda sutra na Tušnju dočekuje ekipu Mladosti. Biće ovo duel dvije mlade ekipe koje su u dva kola osvojile po jedan bod. Šef Stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac na današnjoj konferenciji za medije je kazao da im dolazi ekipa koja ima želju za dokazivanjem.

“U prošlom kolu su mnogo namučili prvaka države i mi ih smatramo veoma ozbiljno. Naša ekipa ulazi spremna. Svi igrači su u dobroj formi, izuzev Dejana Uzelca koji je doživio nezgodnu povredu nosa. Nadam se da ćemo slaviti prvu pobjedu”, naveo je Crnogorac.

U ovu utakmicu crveno-crni ulaze spremni. Svi igrači su u dobroj formi, izuzev Dejana Uzelca koji je doživio nezgodnu povredu nosa. Iako protivnik nije ni malo jednostavan, fudbaleri Slobode očekuju tri boda.

“Mladost je pokazala svoje kvalitet u prvom kolu. Rezultat iz Banje Luke nije realan jer su momci prije toga bili u izolaciji. S druge strane mislim da smo mi kvalitetnija i spremnija ekpa, dat ćemo svoj maksimum, da pobjedimo te ostvarimo tri boda. Ako se to desi razmišljat ćemo o Željezničaru”, istakao je Jusić.

Danas je istaknuto i da je Sloboda obavila transfer, a riječ je o mladom fudbaleru koji je ponikao u klubu s Tušnja Asimu Muratoviću koji je otputovao u Split gdje će potpisati ugovor sa tamošnjim Hajdukom. Iz uprave tuzlanskog kluba nisu mogli govoriti o vrijednosti transfera, istaknuvši da su zadovoljni, te će detalji biti poznati u narednom periodu, što je zahtjev splitskog kluba.

Danas je između ostalog zvanično produžena saradnja za još jednu sezonu sa Tuzlanskom pivarom.  Ovo je samo jedna od pozitivnih priča koja se nastavlja u ovoj sezoni za Slobodu.

“Tuzlanski pilsner već ove godine bilježi 136 godina postojanja. Zaista, možemo reći da je to impresivno. Možemo se pohvaliti i kao grad i kao klub što na dresu nosi Tuzlanski pilsner. Ono što Pivara želi i hoće jeste da bude partner u ovoj priči- Želimo dati podršku Slobodi i želimo da što prije prevaziđu probleme sa kojima se susreću” – kazao je Fahrudin Salihović, direktor Pivare Tuzla.

 

 

 

 

Vezane vijesti

TUZLA