FK Sloboda u subotu dočekuje ekipu Zvijezde 09: ”Ne smije se desiti iznenađenje”!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon odlične gostujuće utakmice na stadionu Grbavica protiv ekipe Željezničara, fudbaleri Slobode ove subote igraju na svom terenu. Dva postignuta gola na vrućem gostovanju i povratak kući sa osvojenim bodom daje pravo za optimizam kolektivu Slobode. No, u ovom kolu, obzirom da igraju kući, nadaju se punom plijenu.

”Mi smo u situaciji da igramo na domaćem terenu pred svojom publikom i mi osim tri boda nemamo o čemu razmišljati i teren je jedino mjerilo i tamo neće ovisiti samo od nas. Mislim da Sloboda ne zaslužuje ovaj tretman koji trenutno ima” kaže nam Mile Lazarević, trener FK Sloboda.

Iako se ekipa Zvijezde 09 nalazi na posljednjem mjestu na tabeli Premijer lige sa osvojena dva boda trener Slobode ne želi ništa prepustiti slučaju. Zato upozorava na oprez svoje fudbalere.

 ”Mi tokom sedmice se pripremamo i ide mnogo upozorenja ide igračima da se ne desi iznaneđanje. Znamo šta se desilo prošle godine. Ovo nam je najteža utakmica u ovom trenutku u svakom slučaju..” rekao je Lazarević. 

Pobjedi se nada i Yoann Martelat igrač Slobode. Sloboda u ovom kolu ne može računati na povrijeđenog Amera Bekića, dok je Almir Bekić suspendovan zbog tri žuta kartona.

”Ja mislim da nas sutra očekuje teška utakmica. Zato što nismo pobijedili u posljednjim mečevima, ali ekipa radi dobro i nadam se da ćemo pobijediti sutra,” kaže Yoann Martelat, fudbaler FK Sloboda.

Sloboda se trenutno nalazi na šestom mjestu sa šest osvojenih bodova. Tri neriješena rezultata, jedan poraz i pobjeda su iza ekipe Slobode, a novu pobjedu priželjkuje čitav kolektiv. Utakmica je na rasporedu u subotu od 19:00 sati na stadionu Tušanj.