12.8 C
Tuzla
02.06.2023.

FK Sloboda: Više nego ikada nam je potrebna podrška navijača

Još tri utakmice su ostale do kraja sezone Premijer lige BiH, a FK Sloboda je sve  bliže ispadanju u niži rang takmičenja . Zbog krizne situacije u kojoj se našla Sloboda, podrška navijača, naročito u ovoj situaciji  i više nego neophodna, poručili su to Uprava kluba i igrači Slobode.

„FK Sloboda će ostati u ligi, ali nam zato treba pdorška navijača i veća nego ikad. Moramo zaboraviti na sve i ko je kriv. Uprava preuzima najveću odgovornost, jer od nas sve počinje. Zato, u nedjelju svi koji vole Slobodu moraju zaboraviti na sve i doći i podržati klub“ rekao je Nino Džambić, član Upravnog odbora FK Sloboda.

„Dajete da probamo u ove tri utakmice mislimo o Slobodi, doći će vrijeme kada ćemo nakon utakmica raspravljati o tome ko je kriv, ali svakako će svi odgovarati za svoje odgovornosti. U nedjelju ne dolazite da podržite Upravu, igrače nego FK Slobodu jer je klub bitniji od svih nas” dodao je Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda.

Iz Stručnog štaba FK Sloboda osvrnuli su se na prethodni poraz od ekipe Tuzla Cityja, ali su se zahvalili i svim navijačima koji su ih do sada bodrili, te se nadaju da će to nastaviti činiti i u budućnosti.

„Jako smo razočarani našim pristupom, našim odnosom i samom utakmicom i iskoristio bih ovu priliku da se izvinem pravim navijačima koji su prepoznali situaciju i koji su podrili ekipu i kad je rezutlat bio 4:1. U narednim utakmicama ćemo tražiti svoju računicu da ostanemo u Premijer ligi „ naglasio je Amir Spahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda

Fudbalski klub Sloboda zauzima deseto mjesto na premijerligaškoj tabeli sa 29 bodova od ukupno 12 ekipa koje čine Premijer ligu BiH. Utakmicu u nedjelju igraju protiv Borca koji je treći na tabeli sa 50 bodova.

„U nedjelju nas očekuje zahtjevna utakmica protiv prošlogodišnjeg prvaka i pod velikim smo pritiskom, ali ono što mogu obećati jeste da ćemo dati sve od sebe i da nastavimo naš put ka opstanku u Premijer ligi“ dodao je Spahić.

Ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi klub svjesni su i igrači koji znaju da moraju dati sve od sebe jer igra uglavnom zavisi od njih.

„Stvarno je šteta što smo se doveli u takvu situaciju poslije odličnog početka i ali opet je sve do nas i sve je  u našim rukama. Što se tiče Borca, to je stvarno dobra ekipa i znamo da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Jednostavno morasmo svi zajedno da se skupimo i da uz maksimalnu angažovanosti dođemo do tri boda koja bi nam puno značila i pomogla u borbi za opstanak i mnogo toga bi riješilo” rekao je Fodor Predragović, igrač FK Sloboda

Do kraja sezone ekipu Slobode pored Borca očekuju utakmice  protiv FK Sarajevo i FK Željezničar. Utakmica protiv Borca iz Banja Luke  na rasporedu je nedjelju  u 15 sati na Gradskom stadionu Tušanj, a ulaz na utakmicu je besplatan.

 

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!