20 C
Tuzla
02.12.2023.

(FOTO) BOLJA BiH: Porodica Gojčić se već 20 godina bavi poljoprivrednom proizvodnjom

Već 20 godina se Jasna Gojčić i njen muž bave poljoprivrednom proizvodnjom. Na početku su imali samo jedan plastenik, a sada njihovi plastenici zauzimaju 1,5 dunuma zemlje. Oko 50 hiljada sadnica paradajza, paprika, patlidžana, i drugih kultura proizvodu tokom jedne godine.

”Mi proizvodimo od rasada svježe voće i povrće, sve je bio proizvodnja, ekološki zdravo, malo smo odvojeni od puta pa je čista priroda i sredina, tako da je sve čisto. Garantujemo za svoje proizvode i svi koji su do sada kupovali znaju da je to zdrav proizvod. Nije lako prodat jer treba probuditi svijest da se treba hranit zdravo,” priča Jasna Gojčić za RTV Slon. Njen muž i ona posadili su i mladi luk, a danas pripremaju plastenik za sadnju zelene salate i špinata. Baviti se poljoprivrednom proizvodnjom nije lako – za to je potrebno, objašnjava Jasna, mnogo ulaganja, strpljenja i rada. Korona virus je svakako uticao i na njih jer dio svojih proizvoda prodaju na sajmovima koji su odgođeni zbog epidemiološke situacije. Rješenje su pronašli u iznajmljivanju štanda u centru Općine.

Multivitaminska bomba jača imunitet

”Svi koji žele naše proizvode mogu se obratiti i putem fb pod mojim imenom i tu je i broj možete se javiti na viber. Tu smo za svakoga!’‘ – poručuje Jasna.

Posla imaju, navodi nam Jasna, tokom cijele godine. No, uvijek se isplati raditi, jer čovjek tako osigurava egzistenciju, ali ovaj posao porodici Gojčić pričinjava i veliko zadovoljstvo i ispunjenje. Brojni proizvodi nude se svima koji cijene kvalitetne domaće prozvode.

”Pored mnoštvo naših proizvoda imamo i proizvod multivitaminska bomba koja je dobra u ovim hladnim danima. Sastoji se od suhih grožđica, smokve, marelice, badema, oraha, čija sjemenki, jabukovih sjemenki. Imamo isto i multivitaminsku bombu sa medom. Dobro je u vrijeme korona virusa koristiti jednu kašiku dnevno. Mogu koristiti i djeca, ali i odrasli!” – zaključuje ona.

Vezane vijesti

TUZLA