/FOTO/ Dan zimske radosti: I djeca i roditelji uživali u snježnim radostima, druženju i takmičenjima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Da uistinu ne treba mnogo truda i napora kako bismo drugima izmamili osmijehe na njihova lica, pokazali su još jednom članovi tuzlanskog Udruženja „Oaza“ koji su sredinom ovog mjeseca na jednom mjestu okupili veliki broj djece, mladih i onih nešto starijih i to sa jednim ciljem – sjajno se zabaviti na snijegu. Uživajte u narednim kadrovima.

Brđani. Tuzlansko naselje Solina. Snijeg i nedjelja. Reklo bi se da su ovo mjesto, razlog i vrijeme sasvim dovoljni faktori da pred svojim očima vidite nasmijana, sretna i ispunjena mlada i stara lica.

I mlade i stare, i djecu i roditelje, i podršku i takmičare na jednom mjestu, ponovo su okupili članovi tuzlanskog Udruženja za promicanje pozitivnih vrijednosti „Oaza“. Iako djeca u zanosu, roditelji s ponosom, ljepota snijega i prirodnih bogatstava odaju sliku nekih prošlih vremena, članovi, volonteri i simpatizeri Oaze pokazali su da ipak nismo zaboravili uživati u sitnicama – druženjima, takmičenjima, radovanjima, pa tako i snijegu i snježnim radostima.

“Detalji programa su natjecanje djece u raznim disciplinama – trčanje na 50 m, bacanje kamena sa ramena, skakanje u vrećama i natezanje konopca. Na kraju programa sva djeca su dobila i paketiće.” – kazali su iz Udruženja “Oaza”.

Bogat zabavni, sportski i takmičarski program za djecu i roditelje članovi ovog tuzlanskog udruženja pripremali su danima ranije, da bi, polučeni prethodnim iskustvima, u konačnici svim takmičarima, ali i posjetiteljima ovog „zimskog druženja“ upriličili dan za pamćenje.

Da je Dan zimske radosti ideja vrijedna pažnje i podrške prepoznali su i brojni sponzori koji su organizatorima pomogli u pripremi nagradnog fonda, ne samo za najbolje, nego i za sve druge učesnike.

Vidimo se dogodine

„Lijep odnos prema svim generacijama, a naročito prema najmlađima koji su naša snaga, temelj i budućnost su jakog društva. Posvećivati vrijeme najmlađima, družiti se s njima, okupljati ih i odvojiti ih barem jedan dan od savremene tehnologije, televizije, interneta i društvenih mreža, upravo je bio razlog da Udruženje građana za promicanje pozitivnih vrijednosti “Oaza” organizuje jedan ovakav događaj“ – poručili su organizatori najavivši još ljepše snježno druženje dogodine.