2.8 C
Tuzla
01.12.2022.

/FOTO/ Drugi dan 16. Poljosajma u Breškama

U organizaciji Udruženja poljoprivrednika TK jučer je otvoren trodnevni 16. Međunarodni Poljosajam u Breškama. Drugi dan 16. Međunarodnog Poljosajma u Breškama rezervisan je za Međunarodni stručni skup pod nazivom “Tradicionalni proizvodi i usluge u funkciji ruralnog razvoja i turizma” u sklopu kojeg su stručnjaci poljoprivrednicima i stočarima prezentovali  svoje znanje, a sve u cilju kvalitetnije proizvodnje hrane ali uzgoja stoke.

U sklopu 16. Međunarodnog Poljosajma u Breškama svoje proizvode predstavit će 48 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske. Poljosajam je manifestacija izložbenog, prodajnog, ali i edukativnog i takmičarskog karaktera. Pored domaćih proizvoda na Poljosajmu u Breškama promoviše se i kultura, običaji i okoliš ,a sve u cilju razvoja seoskog turizma, obzirom da postoje velike perspektive za njegov razvoj, posebno na području Tuzlanskog kantona.Upravo se i kroz održavanje Poljosajma želi skrenuti pažnja, na ovu razvojnu šansu, kako bi država, odnosno nadležne institucije, više ulagale u selo i ovu oblast turizma.

Sutra, zadnjeg dana Poljosajma biti će upriličena smotra konja i konjičke trke, a nakon toga i svečano zatvaranje Poljosajma, dodjela priznanja, zahvalnica i zakuska.

POSLJEDNJE DODANO