29 C
Tuzla
16.05.2022.

/FOTO/ Izložbom ”Nisi sam/a” Rame Tučića Ramova otvoren Jazzwa Fest u Brčkom

Izložbom slika ”Nisi sam/a” Rame Tučića Ramova sinoć je u Brčkom  otvoren prvi Jazzwa Fest koji će trajati do 15. augusta.

Izložba ”Nisi sam/a” nastala je kao dio projekta “Očuvanje mentalnog zdravlja mladih” a kojeg je realizovalo Udruženje “Mladi Tuzle” u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle, uz podršku Grada Tuzla, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Centra za kulturu Tuzla.

Svoje zvanično otvaranje izložba je imala u decembru prošle godine u Tuzli.

Umjetnik je u svojim radovima prikazao neprestanu unutrašnju borbu za prihvaćanjem, postojanjem, ali i borbu sa okolinom, kroz obrađivanje teme očuvanja mentalnog zdravlja mladih koje je iznimno važno naročito u ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo.

”Festival uključuje sedam vrsta umjetnosti. Prilagođen je mladim ljudima kao jedna vrsta motivacije i podizanja svijesti o kulturi. Predavači i izlagači su godinama samostalni umjetnici, te pravi pokazatelji koliko jedan čovjek može napraviti i uživati od svog isključivog rada i truda. Nastojimo prikazati da trend iseljavanja mladih može prestati ukoliko imamo sadržaj koji će podizati svijest i prikazati ljudske vrijednosti i ljudski potencijal (umjetnosti) u našem gradu. Svako od nas konzumira umjetnost na različite načine, ali samo pravi načini nas čine jedinstvenim i originalnim’’, izjavila je umjetnička direktorica festivala Almedina Cifrić.

POSLJEDNJE DODANO