/FOTO/ Kupci stanova SPO 15. maj Tuzla najavili proteste za četvrtak

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kupci stanova SPO 15. maj Tuzla još uvijek nenaziru kraj svoje desetogodišnje agonije. Po Odlukama GV iz novembra 2017.god. Javna preduzeća Vodovod i kanalizacija i Centralno Grijanje Tuzla trebali su odmah krenuti u realizaciju istih i čim prije spojiti SPO 15. maj na infrastrukturnu mrežu. Isto tako GV je donijelo odluku o iznalaženju zakonske mogućnosti za priključak SPO 15. maj na elektro mrežu što se i nakon 14 mjeseci od donošenja odluke nije desilo.

Gradska uprava tražila je od UK da se zaustave zadnji protesti u novembru 2018.godine jer ne mogu raditi pod pritiskom i nastavili su zamajavati kupce izlikama „tražimo rješenje“,  „neprovodiva odluka GV“ , „vidjeti ćemo“ “čekamo novu odluku GV“ …

Do danas se nije ponudilo niti jedno konkretno rješenje. Očito da je 165 porodica minoran problem  Gradskoj upravi te da imaju važnijih problema od toga. Znate li da u UK imamo i kupce koji su socijalni slučajevi te da je 8 kupaca do sada umrlo.

Smatramo da smo punih godinu dana zamajavani od strane Grada i investitora te da nepostoji ni volja niti želja a naročito moralna obaveza Grada i investitora da riješi gorući problem u 120 godina tuzlanske gradnje, saopćili su kupci stanova.

Oni napominju da kupci koji nisu izmirili svoje obaveze prema investitorima, vjerujući u dobre namjere Grada i investitora ,uložili oko 200.000 KM kako bi se stvorili uslovi za gore navedene priključke (voda, struja, kanalizacija i grijanje).

Tražimo punu odgovornost Envera Bijedića i njegovo lično uključivanje u riješavanje našeg i njegovog  problema .

UK SPO 15  maj je Tužilaštvu TK u oktobru mjesecu 2016 godine podnijelo Krivičnu prijavu protiv lica koja smatraju odgovornim za situaciju u kojoj se nalaze te da Tužilaštvo do danas nije pozvalo ni jednog svjedoka niti donijelo tužilačku odluku.

Koga štiti Tužilaštvo??? Čiji kriminal prikrivaju??? Gdje su naše pare??? – stalno su pitanja kupaca. 

Zašto do kraja 2018. nije donešena Tužilačka odluka kako su i sami Glavni i postupajući Tužilac najavili u svojim izjavama.

Kupci gube strpljenje i nažalost svoja prava  moraju ponovo tražiti na ulici jer Gradska uprava i investitori  očito jedino i mogu raditi samo “pod pritiskom“.

Kupci najavljuju ponovo proteste za četvrtak 17.01.2019.godine. Okupljanje počinje od 13.00 – 13:30h, a nakon toga kreću najavljenom rutom SPO 15 maj – Gradska uprava.