/FOTO/ Mališani iz obdaništa Lastavica u posjeti Policijskoj stanici Centar

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U sjedištu Policijske stanice Centar Policijske uprave Tuzla danas je održan Dan otvorenih vrata za mališane iz predškolske ustanove ”Naše dijete” – obdanište Lastavica. Sa odgajateljima su imali priliku vidjeti na koji način funkcioniše dežurna služba stanice, a prikazan im je i videonadzorni sistem, koji prikazuje saobraćajnice u Tuzli, prekršaje koje učesnici u saobraćaju čine, te na koji način policijski službenici sankcionišu one koji krše pravila i propise.

”Jako bitno za ovu djecu je da mogu da shvate šta ih u njihovom životu očekuje, kako da se ponašaju, kako da razliku dobro od zla. I da u ovom dijelu utičemo na njihovu svijest i savjest. Pored toga mi smo im pokazali dio materijalno-tehničkih sredstava s kojima raspolažemo, tako da su djeca sretna i zadovoljna što su danas bili naši gosti”, kazao je ovom prilikom Fuad Jašarević, komandir Policijske stanice Centar PU Tuzla.

Oni obično kad ih se pita šta radi policajac, odgovaraju ganja lopove, naveo je Ensar Atlić, odgajatelj u JU ”Naše dijete” Tuzla.

”Međutim sad su temeljitije vidjeli, obišlo smo prostorije, načelnik stanice nam je sve objasnio, pokazali su vozila, djeca su oduševljena”, ističe Atlić.