/FOTO/ Motomrazevi u Tuzli uveselili mališane i pokazali zašto uvijek izmame osmijehe na licima građana

     

Već šestu godinu zaredom Motomrazevi u Tuzli uveseljavaju sve mališane slatkišima, prigodnim poklonima, druženjem i fotografisanjem na motorima.

Tako je bilo i danas na Trgu slobode u Tuzli.

Već tradicionalno učesnici Moto kluba iz Osijeka dolaze u Tuzlu. Oni već 18 godina rade ovu akciju, i ovo je zapravo njihova ideja, kazao je predsjednik Moto kluba Tuzla, Almir Toromanović.

“Radimo jednu predivnu priču za djecu, evo čak i po ovim vremenskim uslovima mi sjedamo na motore. Danas je bilo i dosta manje motora jer dosta članova živi u brdu, a zabijelilo je. Teško je sići s motorom da se ne padne, i klizavo je. Manji je broj, ali uspjeli smo nešto napraviti. Uveseliti ovu djecu je jedinstven osjećaj, koji razgali i ispuni srca svima nama. Ovo je najljepša akcija u cijeloj godini” – dodao je Toromanović.

Sve ne bi bilo tako veselo i krasno, da podršku ovim humanim ljudima ne pružaju njihovi prijatelji iz Osijeka. Moto klub Osijek ove godine obilježio je 45 godina postojanja, a predivnu priču “Motomrazevi” realizuju već 18 godina, i to ne samo u Osijeku, nego i u regiji. Oni su začetnici ove prelijepe priče, kojom stvaraju i šire poznanstva i prijateljstva sa zemljama u regiji.

“To je jedna poveznica, gradova prijatelja. Mi želimo prikazati da nisu prijatelji dva-tri gradonačelnika, nego da smo prijatelji mi ovdje koji se nalazimo i to treba njegovati, cijeniti i što više unaprjeđivati. Nadamo se da će i Moto klub Tuzla uskoro obilježiti 18 godina ali sa nama pa ćemo mi imati 36 i tako dalje” – kazao je Zdravko Bošnjak, predsjednik Moto kluba Osijek

Nakon podjele paketića u Domu za djecu bez roditeljskog staranja, štićenicima Udruženja Malo srce i Udruženja Urodiol igralište OŠ Pazar, te u OŠ Kosta Popov, Motomrazevi upriličili su i tradicionalno druženje sa mališanima na Trgu slobode u Tuzli. Ove godine Motomrazevi podijelili su oko 150 paketića.

Motomrazevi ovog dana, okušali su se i u novinarskom poslu, te sa mikrofonom u rukama, još jednom pokazali zašto uveseljavaju sve koji imaju priliku družiti se sa njima.

Osmijeh i radost na dječijim licima su cilj ovih humanih ljudi.