/FOTO/ Na području MZ Bukinje izvođeni radovi na izradi priključaka za nove korisnike gradskog grijanja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Danas su na području Mjesne zajednice Bukinje izvođeni radovi na izradi priključaka za nove korisnike gradskog grijanja.

Izvođač radova koga je angažovalo Javno preduzeće Centralno grijanje d.d. Tuzla potrudio se da radovi na prokopavanju budu završeni u što kraćem roku i da nema dužih zastoja na putu Bukinje – Lipnica. Radovi su izvođeni s ciljem izrade priključaka za nove korisnike gradskog grijanja u ovoj mjesnoj zajednici.

”U sklopu Ugovora za nabavku i ugradnju opreme za priključenje individualnih stambenih objekata  i kolektivnih stambenih objekata izgrađenih prije 2011. godine na teritoriji grada Tuzla ovdje u MZ Bukinje danas se vrši prokopavanje regionalne ceste Bukinje – Lipnica u cilju priključenja ovog dijela objekata na vrelovodnu mrežu”, navodi Suljo Sarić, pomoćnik direktora za tehnička pitanja preduzeća Centralno grijanje d.d. Tuzla.

Zahvaljujući opredijeljenosti Grada Tuzla da se na području mjesnih zajednica u blizini Termoelektrane Tuzla u što kraćem roku vrši toplifikacija stambenih objekata, u ovoj godini bit će urađeno dosta posla. Do sada je primjetna velika zainteresovanost građana za priključenje na gradsko grijanje.

”Mogu reći da je odziv bio veliki, da su ljudi zainteresovani i da je već do sada odrađen veći dio posla, priključeno preko 150 objekata na ovom potezu mjesnih zajednica Šićki Brod i Bukinje”, kaže Sarić.

Nekoliko stambenih objekata u ovoj mjesnoj zajednici nakon završetka radova bit će priključeno na sistem gradskog grijanja. U narednom periodu plan je da se širi vrelovodna mreža kada je u pitanju ova mjesna zajednica ali i ostatak grada.

”Istovremeno se radi i u gradu Tuzla u ostalim mjesnim zajednicama gdje je mogućnost priključenja objekata na vrelovodnu odnosno toplovodnu mrežu”, ističe Sarić.

S dolaskom ljepšeg vremena intenzivirat će se radovi na izradi i spajanju novih korisnika na gradsko grijanje, ali i rekonstrukcije sistema za već postojeće korisnike Centralnog grijanja d.d. Tuzla.